SÄRISEVAT JAANI! | Grillitud baklažaan juustuga


SÄRISEVAT JAANI! | Grillitud baklažaan juustuga
Tuuli Mathiesen

Lihtsale baklažaanile on maitset andmas rikkalik ja umami’ne miso-pasta. Mozzarella-juust muudab kogu maitsekombinatsiooni võluvaks fusionköögi stiilinäiteks. Selliseid grillitud baklažaane võib valmistada ka muidu tubasel kasutamisel oleva malmpanniga.

Koostisained

 Grillitud baklažaan miso-pasta ja juustuga
2 tkBaklažaani
s slMaapähkliõli
125 gRiivitud mozzarella’t
 Määrimiseks sojakastet
 Miso-kaste
4 slMiso-pastat
4 slPaksemat majoneesi
2 slRiisiäädikat

Valmistamine

  • Sega miso-kastme ained. 
  • Kuumuta grillil malmist pann või alus. 
  • Lõika baklažaanid 2 cm paksusteks ketasteks, määri üleni õliga ja grilli mõlemalt poolt minut-paar. 
  • Tõsta pannilt ning määri igale baklažaanikettale sojakastet. 
  • Puista peale juustu ja grilli veel paar minutit, kuni juust on sulanud.
  • Nõuanne: Kõige parem on baklažaane grillida malmpannil või -alusel.
OM Suvi