17.04.2019, 15:00
ÕHTUSÖÖGI KIIRABI | Praetud seafilee karulaugu ja kevadise kartulipüreega
Kui talvest on veel kartuleid järele jäänud, siis on nüüd viimane aeg neid parendada värske kevadrohelisega. Sobib peaaegu kõik söödav, mis klorofülli sisaldab: karulauk, murulauk ning teised vähem tuntud laugud ja spinat. Kui julgust rohkem, võid proovida toitu rikastada ka väikese koguse nõgese- või maltsalehtede või vesiheinaga. Lihalõiku katva ohtra rohelise sisse sobib ka oblikas, üksnes arvesta selle kuumutamisel väga kiire värvimuutusega.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 lõiku Sea välisfilee
- Sool
- Must pipar
- Õli
- Või
KATE
- 3 sl Või
- Küüslauk (soovi korral)
- 1.5 sl Täisterasinep
- 1 peotäis Karulauk
- 1 peotäis Spinat
- Oblikas (soovi korral)
- Sool
- Must pipar
KARTULIPÜREE
- 1 kg Kartul (jahused)
- Sool
- 4 sl Või
- 3 kuni 4 dl Piim (kuum)
- Karulauk (hakitud, peale puistamiseks)