MAIASMOKA ILUS UNENÄGU — rabarberikook mandlikreemiga

 (1)
MAIASMOKA ILUS UNENÄGU — rabarberikook mandlikreemiga
Foto: Angeelika Kang-Osula

Rabarberikoogist ei saa kunagi isu täis. Siit üks veidi teistmoodi hapu ja magusa kooslus, millest jagub kaheksale.

Koostisained

     PÕHI:
    100 gvõid
    2 slsuhkrut
    2 munakollast
    2 dljahu
    1 slkartulijahu
     TÄIDIS:
    0,5 dlkooritud mandleid
    0,5 dltuhksuhkrut
    3 muna
    2,5 dlkodujuustu
    0,75 dlhapukoort
    0,75 dlsuhkrut
    300 grabarberit

    Valmistamine

    1. Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
    2. Purusta mandlid minilõikuris või köögikombainis. Lisa tuhksuhkur ja jätka peenestamist veel paar minutit. Lisa munad, kodujuust, hapukoor ja suhkur ning püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ja laota põhjale. Vala peale mandlisegu ning küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.
    NÕUANNE! Mandlitelt saad koore eemaldada lihtsa vaevaga, kui valad neile peale kuuma vee ja lased seista 5 minutit. Mandleid pigistades eemaldub koor hõlpsasti.
    OM Suvi