LUGEJA SOOVITAB — aedviljasupp seeneklimpidega


LUGEJA SOOVITAB — aedviljasupp seeneklimpidega
Foto: Mai Grepp

Meile on oma retsepti saatnud Oma Maitse lugeja Valli, tema aedviljasupp seeneklimpidega sobib imeliselt nii argiroaks kui ka stiilse supina peolauale eelroaks. Kuna klimbitainas pole nõrkadele, tee tainas valmis varakult, ja kui supipõhi valmis, tee esmalt prooviklimp. Kui see kuumas puljongis laguneb, lisa tainasse veel üks muna või jahu.

Koostisained

  • 4 portsjonit
2 sibulat või 1 porru valge osa
1 porgand
1 petersell või seller
2 slvõid
1,5 lpuljongit
 soola
 KLIMBID:
100 gsoolaseeni
1 slvõid
3 slnisujahu
1 muna
 soovi korral 1 sl riivsaia
1 slriivjuustu
 soola, pipart
 soovi korral veidi suhkrut
 tilli või peterselli

Valmistamine

  1. Lõika köögiviljad peenteks ribadeks ja kuumuta poti põhjas kuumas võis läbi. Lisa kuum puljong ja keeda 15 minutit. 
  2. Klimpide valmistamiseks kuumuta leotatud ja hästi peeneks hakitud seened võiga pannil esmalt läbi, et liigne vesi aurustuks. Jahuta. Sega juurde nisujahu, muna, riivjuust ja maitseained, soovi korral ka riivsai. Lase klimbitainal pool tundi külmikus tõmmata, siis kleepub tainas paremini kokku.
  3. Kasta teelusikas kuuma puljongi sisse ja võta tainast klimbike. Vajuta see puljongisse ja kopsi poti serva peal klimp lusikast lahti. Vormi valmis kõik klimbid ja kuumuta supp korraks veel läbi. Kui klimbid on pinnale tõusnud, on need valmis. Maitsesta suppi soola, pipra ja hakitud maitserohelisega. 
OM Suvi