Grilli kõrvale — suus sulavad grilljuustusalatid


Grilli kõrvale — suus sulavad grilljuustusalatid
Foto: Andra Kalda

Kuldseks ja krõbedaks küpsetatud ning siis kuumal pannil laimi, oliiviõli ja erinevate maitsetega rikastatud juust on salatil super. Veereta mõned küpsed juustuviilud röstitud seesamiseemnetes, tulemus on vägagi nauditav!

Koostisained

    1 karbitäis salatisegu
    150 gkirsstomateid
    150 gkeedetud kartuleid
    75 grediseid
     HALLOUMI-KATE:
    100 ghalloumi’t
    2 sloliiviõli
    2 sllaimimahla
    1 tlhakitud tšillit
     soola, pipart
     BRÕNSAKATE:
    100 gbrõnsat
    2 sloliiviõli
    2 sllaimimahla
    1 purustatud küüslauguküüs
    1 slhakitud tilli
     soola, pipart
     LAPI JUUSTU KATE:
    100 gLapi juustu
    2 slseesamiõli
    2 sllaimimahla
    1 tlmett
    1 tlriivitud ingverit
     soola, pipart

    Valmistamine

    1. Lõika juust paksudeks viiludeks ja aseta pannile. Kui üks pool on küpsenud, siis keera juust teistpidi ja vala peale õli-mahlasegu ning maitseained. 
    2. Tõsta juustud salatipõhjale ja serveeri.
    OM Suvi