Karulaugupesto suristad kokku paari minutiga. Roogi, kuhu seda maitsekat kastet lisada, on oi kui palju: kas krõbedale röstsaiaviilule, pastaroa lisandiks, liha või kala peale maitseandjaks, salatikastmesse, supi hulka või liharulli täidisesse. Imeline karulauk teeb maitsvaks pea kõik toidud.


Sega pasta karulaugupestoga ja muud polegi ideaalseks roaks vaja! Maitseb kõigile — nii suurtele kui ka väikestele!


Suitsulõhe-karulaugupesto kartulisalat


Poole tunniga saad valmis maitsva toitva kalasalati, mis tuleb parim värsketest kartulitest ja suitsulõhest. Tee salatisse minev pestokaste võimalusel ise, eriti hea on selleks kevadine karulauk.

Karulaugupestoga lavaširullid


Karulauk sobib väga hästi külmsuitsulõhega. Hea kraamiga täidetud lavaširullidest saab väga sageli peolaua hitt.

Lihtne vokitud veisefilee kevadrohelise kraamiga


Kiirelt pannilt läbi käinud veisefileed koos roheliste lisanditega naudi iseseisva roana või serveeri juurde aurutatud riisi, pehmeks paisunud kuskussi, keedetud pastat või läätsesid.

Lõheliblikad sinepises karulaugumarinaadis


Karulauk jääb äge ka sinepimarinaadis. Marineerida võid ka tavalist lõhefileed või miks mitte valge kalafileed. Serveeri grillitud kala sinepise hapukoorekastme, grillitud spargli ja šampinjonidega.

Karulauguvõiga saiabatoon


Karulauguhooajal tasub valmis segada karulauguvõi ja seda pika saia viiluvahedesse pikkida. Küpseta ahjus või võimalusel grillil fooliumisse mähituna. Värskes õhus valmistatud toit maitseb alati hea. Sai küpseb valmis 10 minutiga, sobib esimeseks maiustamiseks klaasi veini kõrvale, kuni liha-kala grillil valmis saab. Kui karulauku pole, saad maitsvat saia valmistada aasta ringi ka roheliste ürtidega.

Karulaugupirukas


Kevadine karulaugupirukas sobib ka peolauale.
Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid