Keedutainast keerutades! Kuldpruuni krõbeda pealispinnaga ekleerides on vähe tainast ja palju täidist! Vaata ka Karpatka retsepti!
Mul on keedutainaga kiindumussuhe. Olen suisa vaimustuses! Kuldpruuni krõbeda pealispinna all on siidiselt pehme tainakiht ja … palju tühjust, mida soolaste või magusate kreemide-täidistega täita. Seega — keedutainast küpsetistes on vähe tainast ja palju täidist. Prantsuse keeles on keedutainas pâte à choux (vabas tõlkes ‘kapsatainas’). Läbi ahjuklaasi paistavad ahjuplaadile lusika abil tõstetud ja kerkima hakanud keedutainast kuhjakesed tõepoolest kui kapsakesed.
Poola kuulsaim tort “Karpatka” on nime saanud oma Karpaatia mägesid meenutava välimuse pärast. Mägedeks kerkinud keedutainapõhjade vahel on keedukreem vahukoorega ja peoga mahlaseid vaarikaid. Tee tort valmis eelmisel päeval.
Soolaste ekleeride sisse passivad hästi kitsejuustutäidis, külmsuitsu-lõhetäidis või kreveti-avokaadotäidis.