RETSEPTID | 10 ideed, kuidas eelmisest päevast alles jäänud kanast kiire ja maitsev õhtusöök valmistada
Valmistasid ahjukana, ent pool jäi üle? Pane see järgmisel päeval supi või piruka sisse või valmista kastet, salatit või hoopis üks mahlane einevõileib! Küpsenud kana lisa toidule kõige viimasena, veel kanaretsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist!
Oa-kanasalat pastaga
Kord nädalas maitseb kiire pastaroog ju imehea! Vahel tasub kasutada meelepärast täisterapastat, mõnikord tavalist ja vahel tatra oma.
Kanaga lavaširullid
Mõnel päeval isutab taimne lavaširull, mõnel päeval tahaks rulli vahele saada grillitud kanalihatükke. Nii, nagu isu on. Rull maitseb aga mõlemat moodi imehea!
Koorene kana-porru-seenepirukas
Võiselt krõbedate lehttainaruutude all paksus koorekastmes olev tasakaalus maitsetega tagurpidi pirukas. Täidis on nii kreemjas, et taina rabedus saaks rikutud, kui pirukat õigetpidi teha. Kõrvale paku rohelist salatit.
Kana-nuudliroog
Hiina toidukohtadest tuntud nuudleid on kodus võimalik valmistada nii, et pool on kasulikud aedviljad, pool nuudlid. Ka maitse saab timmida just endale sobivaks.
Ürdirohke kanakaste gnocchi ja fetaga
Suurepärane toit nädalavahetusel tegemiseks. Aega läheb, aga tulemus viib lihtsalt keele alla!
Kanavokk
Kõikse kiirem toit üldse. Kasuta just neid aedvilju, mis sööjale maitsevad ja kodus on. Vabalt võib panni peal teha ühe või kaks portsu, rohkem ju väga ei mahugi. Päris väikestele võib vokiroa teha maitseaineid lisamata.
Kanavõileib kurgi ja teriyakiga
Õhuke jaapanipärase teriyaki-kastmega maitsestatud lehtpihv on lihtsalt teostatav võileivatäiendus, mida võid valmistada ka pannil. Grillil valmib see aga lausa sekunditega.
Kanagalett Merevaigu ja röstpaprikaga
Tainas saab kiirelt valmis ja täidisesse võid lisada ükskõik milliseid meelepäraseid ja hõrke lisandeid. Mõnus veinikõrvane amps, kui tulevad külalised!