RETSEPT | Maasika- tartelette

Hortexi külmutatud marjad sobivad ideaalselt smuutidesse, küpsetistesse ja roogade kaunistamiseks. Miks mitte kasutada külmutatud marju hommikupudru peal moosi asemel – tervislikum alternatiiv inimestele, kes soovivad suhkru tarbimist piirata!
Jagame teiega kevadiselt mõnusat maasika-tartelette’i retsepti, mis viib kindla peale keele alla nii suurematel kui ka väiksematel maiustajatel!
Koostisosad
Muretaigen
- 160 g nisujahu
- 50 g mandleid
- 100 g võid
- 1 muna
- 40 tuhksuhkrut
- näpuotsatäis soola
Sidrunivaht
- 250 ml vahukoort
- 1 sidrunitarretise pulber
- 300 ml vett
Pealmine kiht
- 1 pakk Hortexi maasikaid
- pool pakki maasikatarretise pulbrit
- 200 ml vett
Põhi
Sega jahu riivitud või jahvatatud mandlitega. Lisa tuhksuhkur, sool, muna, tükeldatud või ja sõtku see ühtlaseks massiks. Aseta lauale jahu ja rulli taigen umbes 30 cm läbimõõduga ringiks. Aseta tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi, kata vormi ääred taignaga ja eemalda vormist kõrgemale jääv tainas. Torka taigna põhjale kahvliga mõned augud ja aseta see 15–20 minutiks külmkappi. Pärast külmkapist väljavõtmist aseta taigna peale küpsetuspaber ja sellele omakorda küpsetusraskused. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta põhja umbes 20 minutit. Seejärel eemalda õrnalt paber ja raskused ning küpseta veel 10–15 minutit, kuniks põhi muutub kuldpruuniks. Jahuta.
Keskmine kiht
Sega sidrunitarretise pulber 300 ml kuuma (mitte keeva) veega. Seejärel vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa segades järk-järgult tarretis. Tõsta segu koogipõhjale, silu spaatliga ühtlaseks ja aseta tunniks ajaks külmkappi.
Pealmine kiht
Lahusta maasikatarretise pulber 200 ml kuumas vees, sega korralikult läbi ja jahuta.
Lõika poolkülmutatud maasikad pooleks. Aseta need üksteise järel koogi peale, lõikepool allpool. Vala jahtunud tarretis ettevaatlikult koogi peale.
Lase koogil veel tunni jagu külmkapis jahtuda. Hoia kooki serveerimiseni külmkapis.