Ise küpsetades on võimalik komponentidega mängida ja valmistada võimalikult tervislik muffin nii, et söömisel ei peaks piirduma vaid ühe või kahe koogikesega. Jagame teiega tervislikku muffini retsepti, kus on kasutatud Hortexi puuviljasegu ja mitte grammigi valget suhkrut!

Hortexi puuviljasegust leiad maasikad, vaarikad, kirsid ja ka mustad sõstrad – tõeline vitamiinipomm! Tootmisel ei kasutata ühtegi säilitus- ega lisaainet ja viljad on kasvatatud Poola kõige puhtamates piirkondades. Kusjuures, koostööd tehakse vaid tunnustatud põllumeestega!

Koostisosad

  • 1 pakk Hortexi puuviljasegu
  • 500 g täisteranisujahu
  • 250 ml piima
  • 150 ml rapsiõli
  • 1 tass datleid
  • pool tassi mistahes helbeid (kaera, nisu)
  • 2 muna
  • 1 tl söögisoodat
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli

Vala marjad kuuma veega üle ja nõruta. Pane datlid kaussi, vala peale veidi keevat vett ja kata kaanega. Kui datlid on pisut pehmemaks muutunud, vala vesi ära. Vahusta munad, lisa piim, õli ja pehmed datlid. Eraldi kausis sega jahu, helbed, kaneel, sooda ja küpsetuspulber. Sega mõlemad segud omavahel kokku, lisa hulka puuviljasegu ja sega uuesti läbi. Vooderda muffinivormid paberitega ja vala taigen vormidesse. Küpseta 190 kraadini eelsoojendatud ahjus ligikaudu 25–30 minutit.

Jaga
Kommentaarid