Hortexi külmutatud kirsid on lihtne ja aegasäästev valik igal hooajal. Marjadest on juba eemaldatud kivid ja varred, seega ei pea sa minutitki aega kulutama nende eemaldamisele. Hortexi kirsid sisaldavad samapalju vitamiine kui värsked marjad. Nende külmutamisel on kasutatud šokikülmutamist, mis tähendab, et marjade temperatuur viiakse järsult madalamale kui –30 kraadi. Nii jääb marjadesse maksimaalselt pikaks ajaks võimalikult palju vitamiine!

Siin on aga lubatud šokolaadi-kirsivahu retsept, mida ühel mõnusal kevadisel õhtupoolikul nautida!

Koostisosad

  • 1 pakk Hortexi kirsse
  • 100 ml viina
  • 350 g vahukoort
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 30 g suhkrut
  • 3 munavalget


Aseta kaussi sulanud kirsid, vala need alkoholiga üle ja jäta imbuma. Sulata šokolaad vesivannil – aseta pott veega tulele ja lase vesi keema. Aseta kauss või pott šokolaadiga selle peale nii, et see kuuma veega kokku ei puutuks. Mikserda vahukoor tugevaks vahuks ja vahusta eraldi kausis ka munavalged suhkruga, samuti tugevaks vahuks. Sega munavalge ja sulanud šokolaad tasakesi omavahel. Seejärel lisa vahukoor ja sega ettevaatlikult kõik kokku. Jaota kirsid pokaalide või klaaskausi põhja ja tõsta nende peale maitsev šokolaadivaht. Kui klaasid on täidetud, aseta magustoit umbeks tunniks ajaks külmkappi. Voilà! Sinu uus lemmikretsept!

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid