Kas teadsid, et Eesti piim on maailmas üks kvaliteetsemaid?

Eesti on maailmas üks paremini piimatootmist ja selle valmimise tehnoloogilist protsessi kontrolliv maa. Eestis on ka väga hea looduslik keskkond piima kõrgeks kvaliteediks, sest meie kliima on halbade bakterite tekkeks piisavalt ebasoodne.

70% Maximas müüdavatest piimasaadustest on pärit oma, Eesti tootjatelt. Valikus on kokku ligi tuhat erinevat nimetust kvaliteetseid piimatooteid tavalisest värskest joogipiimast tervisliku proteiinijogurti, laktoosivabade ning vegan-piimatoodete ja tõeliste gurmeejuustudeni välja. Ühest kohast kõik, mis vaja! Ja seda odava Maxima hinnaga ning ka kõige nõudlikuma – see tähendab sinu - maitse jaoks.

Müügil on ka ehtne talukaup Võrumaalt Nopri talust, mis pakub ligi 20 erinevat toodet nagu täispiim, keefir, jogurtid, talumaiused ja juustud.

Valge kuld ehk miks üldse piima ja piimatooteid tarbida?

Eesti Toiduliit on kutsunud kõiki eestimaalasi üles jooma iga päev vähemalt kaks klaasi Eesti valget kulda ehk piima. Põhjuseid on selleks palju.

Kui oled kurnatud, võib piimast saada sinu töövõime tõhus taastaja - Ameerika spordifüsioloogide uuringud on näidanud, et sportliku pingutuse järel taastub organism näiteks šokolaadipiima abil märksa paremini kui spordijookidega. Piim tagab terved luud, sest piimatoodetest võib kätte saada ligi 75% vajaminevast kaltsiumist. Kaltsium koos piimavalgu ja fosfaadiga aga annab piimale ka hambaauke ennetava toime.

Piim sisaldab kõiki organismi kasvamiseks ja toimimiseks tarvilikke toitaineid, süsivesikuid, valke, vitamiine, mineraale, samuti immuunsüsteemile asendamatut piimasuhkrut ja kõiki vajalikke aminohappeid. Piim on üks rikkalikumaid toitaineid üldse, selles on üle 200 000 erineva komponendi ning piima plussidest võiks pajatada pikalt. Ent millist kasu võiks sul olla näiteks ühest Eesti menukamast piimatootest, jogurtist?

Kuidas jogurt su organismi paitab ja millised on eriliselt kuumad tooted?

Jogurtit on maailmas tarvitatud juba sadu aastaid ning see sisaldab peaaegu kõiki toitaineid, mida sinu keha vajab. Jogurti söömine vähendab südamehaigustesse ja osteoporoosi haigestumise riski, aitab kaasa kaalu langetamisele ja säilitamisele ning leevendab seedehädasid. Samuti aitab valgu- ning proteiinirikas jogurt peletada unisus- ja väsimusetunnet.

Kui jogurt mõne aastakümne eest Eesti poodidesse ilmus, oli see uus ja välismaine imeasi. Uudiskauba võtsid kiiresti omaks nii Eesti elanikud kui ka kohalikud piimatootjad. Täna Maximas pakutavast jogurtitest ja jogurtijookidest moodustab Eesti tootjate looming juba 68%.

Eelmise aasta müügihittideks Maximas olid täiuslikult lihtsad – vaid piimast ja juuretisest koosnevad prantsusepärased jogurtid. Samuti on Eesti elanike seas populaarsed jogurtine toorpuder, maitsestamata jogurtid, chiaseemnetega jogurtid, laktoosivabad jogurtid ning proteiinijogurtid. Viimaste kõrval leidub Maximas laias valikus ka teisi proteiinirikkaid piimatooted ahjuõuna- ja maasikamaitselistest proteiinijogurtitest erinevate pudingute, glasuurkohukeste ja jogurti- ning piimajookideni.

Kui sametiselt pehmet jogurtit võib nimetada piimakraami kuningannaks, siis piimariigi kroonimata kuningas on juust. Juustu müük moodustab kõikide Maxima piimatoodete müügist kolmandiku, valikus on 252 nimetust juustu kokku 20 riigist ning 64% sellest moodustab Eesti päritolu juust. Eestis elab võileivarahvas. Seda saab järeldada tõsiasjast, et kõige ostetumad juustud Maximas on viilutatud juustud kohalikelt tootjatelt.

Traditsiooniliste lemmikute kõrval on lettidel oma kindla koha leidnud ka erilised maitseelamused. Kas oled juba proovinud kitsejuustu, basiiliku- ja trühvlijuustu, mango-ingverijuustu, jõhvikajuustu või mango-apelsinijuustu? Need põnevad maitsekombinatsioonid on kahtlemata avastamist väärt. Tükk eksootilist ja põnevat juustu on alati hea mõte ka külaliste kostitamiseks või ise külla minnes kaasa võtmiseks.

Maxima juustuspetsialistid soovitavad proovida ka kõva juustu või hallitusjuustu koos viinamarjadega. Ning tuua juustu proovimise juurde poest ka mett, erinevaid sinepeid ja juustumoose.

Ehedad ja kohalikud maitsed. Kodumaine hapukoor, kohuke või juust - kõik, mis vaja, leiad Maximast. Ja seda alati odava Maxima hinnaga. Soovid osa saada ka kõikidest Maxima eripakkumistest? Parima ülevaate kõigist hea hinnaga kohalikest toodetest leiad igal nädalal ilmuvast Maxima kliendilehest. Maxima kauplused asuvad üle Eesti.

Jaga
Kommentaarid