Seda rooga võib võtta kui sooja einet, kuid see maitseb väga mõnus ka külmalt, nuudlisalatina. Kanahakkliha asemel saab kasutada ka kalkunihakkliha, delikatess-seahakkliha või võimalikult väherasvast veisehakkliha.

Ingveriga maitsestatud kanahakklihapallid on serveeritud rikkalikus kookoskastmes, lisandiks bok choy ehk hiina lehtnaeris ehk paksoi. Paksoil on krõmpsud varred ja spinatitaolised mahedad lehed.

Eesti maitsemeelele loodud -vormiroog! Kruubid, peet ja sealiha küpsevad ahjus mahlakaks suutäieks, mida ampsaks otse vormist veel ja veel. Kes soovib, võib söömisel juurde tõsta hapukoort, ka roheline sibul on igati omal kohal. Kui on millegi särtsakama isu, passib lisandiks hästi ka adžika.

Juustu ja liha kombinatsioonis on midagi, mis sulab suus naudingurohkelt.

Pikkpoiss on mõnus retroroog, mis nüüdsel ajal kipub vahel teenimatult ­tagaplaanile jääma. Klassikult tasuks tolm siiski maha pühkida ning uue aja valguses see lihtne ja maitsev roog jälle au sisse tõsta. Piki lihasse musti ploome, musta küüslauku, juustutükikesi või al dente juurikaid – maitsev saab see igal juhul!

Rootsis armastatakse küsida: “Kui hästi su ema süüa teeb?” Selle all mõeldakse tavaliselt seda, kui häid lihapalle ema valmistab. Igal perel on natuke erinev lihapalliretsept.

Siin on üks kelmikas lasanjeretsept. See kuulus hakkliha- ja juustukastmega roog on saanud üsna teistsuguse näo, sest peaosa täidavad pasta asemel hoopis ülepannikoogid.

Rammus seenekaste ja peedised lihapallid meeldivad kõigile!

Kiire, toitev, tervislik, köögiviljadest kubisev – just selline on üks mõnus argipäeva õhtusöök! Ja mis saaks olla jahedal sügispäeval mõnusam kui tõsta lauale aurav kausitäis sooja turgutavat suppi.

Rasvavaesest veisehakklihast ja värvilistest köögiviljadest panniroog on toekas ja toitev eine.

Tervislik ja lihtne argitoit, millele lisab vahva maitsenüansi just tüümian. Et rooga tuleb suurem kogus, on seda mugav järgmisel päeval ahjus fooliumi all üles soojendada.

Raguulaadne kaste valmista sügisel metsast korjatud ja sügavkülma pandud seentest, muul ajal sobivad ka šampinjonid. Selle pastaroa saad ühel pannil valmis podistada.

Põnevate maitseelamuste nautijad võivad mozzarella asendada roas ka kitsegrilljuustuga. Serveeri hakkliharulle maitseka laimi-jogurtikastmega.

Plaaditäis ülimõnusat näputoitu: filmi­vaatamise näksideks või sõprade külla­tulekul klaasi veini kõrvale. Valmib kiiresti ja lihtsalt, tarvis vaid ained kokku osta. Kui keegi näpu­toidu nautlejatest vajab hapukoort teravuse leevendamiseks või hoopis jalapenosid ja takokastet teravama maitseelamuse saamiseks, tasub neid lisandeid eraldi kausikestes serveerida.

Kaval viis, kuidas roog juurikaid täis toppida. Lasanjetegu võtab omajagu aega, sobides pigem nädalavahetuseks. Tulemust fännavad aga nii suured kui ka väikesed.

Klassikaline roog, millega ei saa alt minna! Boonusena on see roog väga odav, üks portsjon maksab umbes 80 eurosenti!

Mahlane sisu ja eriti krõbe pealiskiht moodustavad omavahel tõelise ahvatluse. Seda imemaitsvat pirukat on nii kerge teha!

Vahel piisab vaid paarist toiduainest, et valmistada väga kerge ja tervislik söök.

Karjuse pirukas ehk shepherd’s pie on pärit Briti köögist. Kuigi nimi viitab justkui tainast küpsetisele, on see hoopis ahjus üle küpsetatud vormiroog – väga maitsev ja toitev praegusel kevadtalvisel ajal.

Rohumaal kasvanud lihaveise liha on väärtuslik oomega--3-rasvhapete allikas, peet omakorda annab rauda. Neid kotlette süües võid olla kindel, et tervis püsib raudne.

Neist pannkookidest valmib täitsa korralik vormiroog!

Maitsvad suvikõrvitsalootsikud sisaldavad valgurikast ja väherasvast kalkunihakkliha, mõnusa metsamaitse annavad kukeseened. Parmesani juust ei sisalda laktoosi ja sobib ka neile, kel selle talumisega probleeme.

Jaga
Kommentaarid