25.04.2022, 12:50
ARGIROAD KANAST | Üks parem kui teine! 11 erisugust ideed, mida ja kuidas kanalihast kokata
Mida täna õhtuks süüa teha?
- Kõigi lemmik kanapasta
- Mesised kanakintsud
- Lihtsad kananagitsad
- Klassikaline kana-nuudlisupp jpm
Kanaliha on lihtne töödelda ja sellest annab kokku panna igasuguseid erinevaid roogasid. Argiõhtuteks proovi kanapastat, hautist, tee suppi või keera kanaliha hoopis tortilja sisse! Rohkem kanalihast retsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist!
Pisut suitsusest paprikapulbrist lisamaitset saanud tomatine kanapada pakub suurt vaheldust. Valmib kiiresti ja toidab ära ka suurema seltskonna.
Mehhikopärased takod aitavad vihmast ilma trotsida.
Kanapasta merevaiguga
Maailma kõige lihtsam pasta. Pole last, kes seda ei sööks ega kiidaks. Roa salajaseks koostisaineks on kuivatatud Itaalia ürtide segud, kus pune, basiilik, tšillihelbed, petersell.
Kana-nuudliroog
Hiina toidukohtadest tuntud nuudleid on kodus võimalik valmistada nii, et pool on kasulikud aedviljad, pool nuudlid. Ka maitse saab timmida just endale sobivaks.
Kanakarri riisiga
Siinne variant on muidugi päris India karri kõrval väga lihtsustatud, aga maitseb ikka mõnus.
Suitsukanasalat virsikuga
Lihtsalt valmiv salat sobib kergeks õhtusöögiks imehästi. Samuti sobib ka külaliste kostitamiseks. Maitseb igal puhul imehea.
Kananagitsad
Krõbedad kanapalad on igati maitsvad. Kui küpsetad neid koos kauboikartulite või hoopistükkis meelepäraste juurikatega, saad tõsiselt hea, aga ka tervisliku eine. Samuti võid pakkuda juurde meelepärast valmis dipikastet ja serveerida neid hoopis maitsva snäkina.
Lihtne kana-nuudlisupp
Selle supiga ei saa alt minna: kosutav ja maitsev igas mõttes!
Kannelloonid kana ja õunaga
Pastarullid ehk kannelloonid on justkui liiga kaua peidus olnud aarded. Mängulise toruvormiga makaronid leiad igast suuremast toidupoest. Kana ja õuntega tulevad väga mahlased rullid! Õun lisab kooresele kanale mõnusalt värske maitse.
Hiinapärased kanatiivad
Hiinapärased kanatiivad on mõnus vaheldus kodumaistele kanaroogadele. Algul tunduvad siinsed maitseandjad võib-olla pisut keerukad, kuid kõik on suuremates poodides olemas ja seisavad külmkapis päris kaua.
Mesised kanakintsud ohtra küüslauguga
Küüslauk, tšilli ja mesi mõjutavad maitselt neutraalset ja samas hästi mahlast kana kintsuliha. Mõnus õhtusöök argipäevaks!