Sotsiaalmeedias on levinud ka ohtlik nipp, mida praktiseerida ei soovita. Nimelt pannakse lappe ja käsnasid mikrolaineahju, lootes nii baktereid hävitada. Sellist meetodit kasutades on suur oht, et kuiv lapp läheb mikrolaineahjus lihtsalt põlema.

Ameerika Ühendriikide Põllumajandusministeeriumi (USDA) andmetel saab käsnadel olevaid baktereid hävitada ka nõudepesumasinas. Väidetavalt hävivad nii pea kõik bakterid, lihtsalt aseta lapp või käsn nõudepesumasina ülemisele riiulile ja lase masinal oma tööd teha.

Nõudepesulappe ja -käsnu tuleks vahetada iga paari nädala tagant. Kui tunned juba ebameeldivat lõhna või märkad lapi lagunemist, on selleks viimane aeg! Selle asemel, et puhastada kõiki pindasid ja pesta nõusid ühe ja sama lapiga, võta igaks toiminguks eraldi lapp, et vältida nende kiiret saastumist. Pärast lapi kasutamist loputa see ja lase kuivada kuskil, kus pole liigset niiskust. Ära jäta lappi kraanikaussi või selle äärele, sest seal saab see pidevalt uuesti märjaks ja nii kiireneb bakterikasv.