Viinaköögi peremees õpetab õigesti tähistama: kuidas on kõige õigem viina maitsta?
(24)Meelis Metsamärt oskab hinnata head napsu ning kuna kodumaal oli tema maitsestandardile vastavat raske leida, tuli oma viinavabrik tööle panna. Suti viinaköögis valmivad tema maitse järgi alati noorkuu ajal hakkama pandud džinn ja mädarõikaviin, viimasele neist hindas Oma Maitse toimetus ülemöödunud aastal Oma Maitse Lemmiku tiitli vääriliseks. Mees jagab väärt nõu, kuidas head viina halvast eristada ning õpetab, kuidas viina õigesti võtta: "Eesmärk peaks olema õhtu rõõmsalt mööda saata, mitte kiiresti lõpetada.”
Eestlasi peab Meelis üsna viisakateks viinavõtjateks ning leiab olevat väga mõistliku, et Eestis ei ole juurdunud idanaabrite kommet viina kulistada 100–200-milliliitristest klaasidest. Õnneks on juba varasemast meie komberuumis tunduvalt väiksemad pitsid, mis lasevad jooki ka rohkem nautida.
Viinavõtmise kohta on Meelisel olemas oma tõdemus: “Tohib võtta seni, kuni viin tundub vastik."