Kräsupea kooki teavad vist kõik eestlased. Tähtsamaks puhuks soovitan tavapärase koogi asemel valmistada hoopis pidulikuma kõrge tordi. Selleks on vaja tort veidi teistmoodi kokku panna, kõik muu jääb tuttavalt lihtsaks.


Piduliku õhtusöögi lõpetuseks ei pea sugugi alati olema tort või kook. Kaunis magustoit maitseb alati kergemalt ja üllatab meeldivalt!


Muraka-juustukook toob meelde Eestimaa suve. Eriti hõrk tuleb see isekeedetud murakamoosiga, aga ka poemoos sobib koogi peale hästi.

Sellelt tordilt ei saa keegi silmi!


Suur ja uhke kook. Mustikatega kaetuna sobib Eesti sünnipäevaks eriti hästi.


Mitte väga magus, aga mahlane ja Eesti maitsetest läbiimbunud kook. Selle õnnestumise saladus peitub riivleivas. Kõige parem oleks muidugi kasutada iseküpsetatud (ilma köömneteta) rukkileivast tehtud riivleiba.

Mõnus šokolaadine magustoit, mida võib ka külalistele pakkuda.

Kodused ja nostalgiahõngulised minikoogid.

Leivatorti saad teha ka väga lihtsalt – moosiga.

Pehmelt šokolaadised maiuspalad sobivad nii kingiks kui ka teeõhtul serveerimiseks.

Üks väga tore tort ja jäätis ühes. Isegi jäätisemasinat ei lähe tarvis. Geniaalne.


Tort vabariigi aastapäevaks
Mustika-šokolaadi-mascarpone-tort kõrvetatud beseekattega on kolme erivärvilise põhjaga, kõrge ja väga pidulik ka juba munavalgekatteta. Kergelt kõrvetatud besee annab tordile veel viimase lihvi!


Lihtne ja suhkruvaba tassimagustoit, mida söövad hea meelega ka pere kõige pisemad!

Kolmekihiline juustukook, mida veel ühe pidusöögi lõpetuseks võiks soovida?

Sinimustvalged ploomid
Tore väike snäkk peolauale või hoopis kauni karbiga külla kaasa võtta. Tee eelmisel päeval valmis ja aplaus on garanteeritud. Vahele võid muidugi pista ka tumeda šokolaadiga eksemplare.