18.01.2022, 19:25
Kuula saadet Toidujutud: kas oled neid toite üldse söönud? Raivo Kalle kogus kokku road ja toiduained, mis kuuluvad Eesti toidupärandisse!
(3)Uues Toidujuttude saates tahetakse teada, miks aetakse Eesti pärandtoidu teemat Itaaliast, sest just seal on Raivo Kalle andud välja raamatu "Eesti maitselaegas".
FOTO:
Raivo Kalle koostas maailma esimeses gastronoomiateaduste ülikoolis Itaalias oma doktoritöö raames kogumiku, mis sisaldab Eesti päranditoite. Itaalias elades hakkasid silma ka erinevused eestlaste ja itaallaste menüüs ja elustiilis. „Seal süüakse palju rohkem rohelist. Kui näiteks meie andsime vanasti peedilehti sigadele, siis seal müüakse neid poes. Seal süüakse meie mõistes palju umbrohtu,“ ütleb ta.
Lisaks leidub Itaalias hulganisti väikesi maalappe, kus eraisikud kasvatatakse erinevaid aiasaadusi. Nii parkide äärtes kui kortermajade lähedustes. „Seal on traditsiooniks, et kui inimene jääb pensionile, siis hakkab ta millegi sellisega tegelema,“ ütleb Raivo.