Vajalik teadmine: kuidas lihast rasv välja küpsetada ja sellest maailma parim kaste valmistada
(4)Kui on üks asi, mis lihaprae puhul tekitab vastakaid tundeid, siis on see rasv. On palju neid, kes eelistavad mõnusalt rasvast ja pekiäärega lihatükki, teised aga nõuavad ilmtingimata ainult puhast tailiha. Kuidas siis toimetada läbikasvanud lihatükiga nii, et rasv lihast välja saaks ja lihale ei jääks rasva maitset, aga praad ikkagi mahlane tuleks? Kuidas lihamahladest ja rasvast suurepärane kaste kokku saada? Nippe jagab HKScan turundusjuht Janne Laik-Lõhmus.
Põhimõtteliselt võib kogu rasva ja mahlad, mis lihast küpsetamisel välja sulavad kasutada kastme tegemiseks või hiljem uuesti kartulite või köögiviljade küpsetamisel. Tegemist on ülimalt väärtusliku ja maitseka kraamiga, kuna selles leemes on ju segunenud kõik need mõnusad maitseained, mida liha jaoks on kasutatud. Seega ei tasu midagi raisku lasta.