Retseptid, millega tuleb toime ka kõige kobam köögikata: jõulupraed, mis kindla peale õnnestuvad!
- Ploomide ja õuntega täidetud part
- Apelsinikana sibulate ja jõhvikatega
- Jõululõhe meesinepiglasuuris
- Hapukapsaga küpsetatud seapraad
- Röstitud lambakints küüslaugu ja granaatõunaseemnetega
Vaata retsepte, mis alati õnnestuvad:
Hapukapsaga küpsetatud seapraad: apukapsas annab küpsevale lihale mahlasust ja mõnusat mekki, ning vastupidi: lihast küpsemisel eralduv rasv ja leem niisutavad ja maitsestavad kapsast.
Röstitud lambakints küüslaugu ja granaatõunaseemnetega: parim soe lisand lambaprae juurde on särisevad ahjukartulid. Ja loomulikult lambaga koos küpsenud küüslaugupea poolikud.
Jõululõhe meesinepiglasuuris: magusterava seguga glasuuritud lõhefilee saab eriti hea meki kadakamarjadest ja küüslaugust.
Ploomide ja õuntega täidetud part: part on küll pontsakas lind, aga suure osa massist moodustab rasv, mis küpsemise ajal välja sulab. Kui laua taha on kogunemas üle nelja inimese, pista rahumeeli ahju kaks parti – nii on kindel, et kõigil saavad kõhud täis.