Lihavabad jõulud: pidulaud taimsetest roogadest hiilgab värvidest ja maitsetest!
(5)- Kuidas teha ahjus lillkapsast, mida valmistada punasest peedist
- Ülihea mädarõikakaste
Eelroog:
Peeditartar
Autor: Britt Paju
Leivakrõpse on lihtne ka ise valmistada! Lõika paar päeva vanast leivapätsist õhukesed viilud, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kuumuta 170 kraadi juures 5–8 minutit või kuni leivaviilud on krõbedad. Värsket leiba on parem viilutada, kui paned selle umbes 30 minutiks sügavkülma.
Retsepti leiad Retseptiveebist!
Täistaimse tartari saad siis, kui asendad majoneesi veganmajoneesiga, proovi näiteks ise teha! Munavaba majoneesi retsepti leiad Retseptiveebist!
Pearoog:
Ahjulillkapsas ürdihummusel
Autor: Kadri Valsberg
Lillkapsast on viimastel aastatel saanud omaette jõuluroog!
Retsepti leiad Retseptiveebist!
Ahjupeedid ja -kartulid rosmariiniga
Autor: Britt Paju
Mee asemel saab selles retseptis kasutada näiteks agaavisiirupit, suhkrut või steviat.
Retsepti leiad Retseptiveebist!
Veganite mädarõikakaste
Autor: Kadri Valsberg
Retsepti leiad Retseptiveebist!
Magustoit:
Jõhvikakattega mandline moonikook
Autor: Britt Paju
Retsepti leiad Retseptiveebist!
Joogisoovitus:
Veganite egg-nog
Autor: Kadri Valsberg
Proovi muna- ja piimavaba egg-nog’i, mille retsept pole ligilähedanegi munapunši originaalile, aga joogi maitse on täiesti võrreldav. Ka on see retsept ilma alkoholita, kuigi alati saad lisada näiteks meelepärast rummi – see sobib siia ülihästi.
Retsepti leiad Retseptiveebist!