Kuidas teha head kodust pühadepasteeti? Seitse erinevat võimalust selle klassikalise eelroa valmistamiseks
Enne jõulupühi võta ette kodune pasteeditegu. See pole nii keeruline, kui esialgu tunduda võib. Oma Maitse Retseptiveebist leiad mitmeid pasteediretsepte, vali vaid oma lemmik!
Otsid head pasteediretsepti? Mari-Liis Iloveri pasteediretseptid ja nipid hea pasteedi valmistamiseks: Kolm kodust jõulupasteeti, sealhulgas üks hoopis lihaga!
Kui klassikaline pasteeditegu võtab omajagu aega, siis kanamaksast tehtud pasteet valmib märksa kiiremini ja lihtsamalt. Peolauale saab pasteediga valmistada erinevat liiki suupisteid, oleneb mis lisanditega see paari panna.
Kontrastide võlu! Pasteedi siidine struktuur saab krõmpsu pähklitest ja mahe mekk särtsu rosmariinist.
Tee jõuludeks klassikaline lihakas veisemaksapasteet. Uudselt õhetava maitse annavad pasteedile Sichuani pipar ja salvei.
Klassikalise veisemaksast tehtud pasteedi pehmuse ja hea maitse saladus peitub rasvasema sealiha kasutamises.
Ahju-pâté – Prantsuse köögist näpatud klassik – on oma maitsekülluse ning mõnusalt tükilise struktuuriga väike luksus pasteetide maailmas. Algselt pigem talupojatoiduna tuntud pâté on nüüdseks endale kindla koha sisse seadnud pigem pühadetoitude nimistus.
Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.