„Kuigi kokteilibaaris hoolitseb külalise eest kogenud kokteilimeister ja maitsvale joogile lisandub mõnus atmosfäär, saab kokteilimaailmaga edukalt tutvust teha ka kodus. Kodused kokteiliretseptid pole kivisse raiutud ja kokteilide valmistamine on üldiselt üks väga loominguline protsess. Tihti sünnivad põnevad versioonid kuulsatest kokteilidest mõne koostisosa asendamisel, sest seda õiget polnud kodus käepärast, samuti võib kodune versioon originaalist erineda, sest valmistajale meeldib hoopis hapum või magusam maitse,“ avab Siem kokteilimaailma põnevaid tahke.

Mida siis üheks koduseks kokteilivalmistamiseks vaja läheb?

Baarmani töövahendite arsenali kuuluvad šeiker, segamisklaas, mensuur ja segamislusikas. Kui inimene on imelise kokteilimaailma avastamise järgus, siis neid pole tingimata kohe vaja osta. Segamisklaasi asendab purk, klaas või vaas ja šeikeri töö teeb ära kaanega purk. Kui esimesed sammud kokteilimaailmaga tutvumisel tehtud, siis võib juba investeerida headesse töövahenditesse.

Kui töövahendid valmis, siis on aeg hakata kokteile valmistama.

MUSTA SÕSTRA COLLINS

Koostisosad

1 osa mustasõstraviina
0,5 osa sidrunimahla
0,5 osa suhkrusiirupit* või teelusikatäis mustasõstramoosi
2–3 osa soodavett
Kaunista võimalusel mustade sõstardega

Valmistamine

Kalla koostisosad (välja arvatud vesi) šeikerisse või kaanega purki, lisa jää, šeigi, kurna jääga täidetud klaasi ja pikenda soodaveega, kaunista.

*Suhkrusiirupi valmistamiseks kalla kokku võrdsetes osades suhkur ja kuum vesi, sega lusikaga, lase suhkrul sulada ja ongi valmis!

COSMOTOONIK


Karakter: pikk jook inspireeritud legendaarsest Cosmopolitani kokteilist

Koostisosad

1 osa jõhvikaviina
2 osa toonikut
40–50 ml jõhvikamahla
4 apelsinisektorit ja 1 sidrunisektor

Valmistamine

Pane tsitrusesektorid klaasi neid samal ajal pigistades. Täida klaas jääga, lisa koostisosad ja sega. Magusasõbrad võivad sellesse kokteili lisada ka vedelat mett.

ÕUNA V&T ehk ÕUNANE VIIN & TOONIK

Koostisosad

1 osa viina
3 osa toonikut, edasijõudnutele sobib ka mulliveega (jääb vähem magus)
1 sidrunisektor
5 õunaviilu
45–50 ml õunamahla

Valmistamine

Täida klaas rohke jääga, lisa koostisosad ja sega.

APELSINI MOSCOW MULE

Koostisosad

1 osa viina
2–3 osa alkoholivaba Ginger Beer toonikut
3 apelsinisektorit
Kaunistamiseks kaneeli ja mündioks

Valmistamine

Pane apelsinisektorid klaasi neid samal ajal pigistades, lisa viin ja ingveriõlu. Kaunista.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid