Teine tähtis koostisosa on kas banaani- või kõrvitsapüree. Banaan lisab veelgi magusust, kõrvits jääb koogi sees pisut leebe. Kui kasutad vängemat šokolaadi koos kõrvitsapüreega, ei tunne sa kõrvitsat peaaegu üldse, sest šokolaadi tugev maitse varjutab kõrvitsa.

Vaja läheb:

365 g šokolaadi
335 g kõrvitsa- või banaanipüreed.

Valmistamine:

Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus (kuumuta 1 minut, sega hoolega, kuumuta uuest ja sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud).

Sega šokolaadi ja püree hoolikalt läbi, vala küpsetuspaberika kaetud lahtikäivasse koogivormi, koputa paar korda vastu koogivormi põhja, et õhumullidest vabaneda ning tõsta külmikusse tahenema. Heal juhul tahkub kook juba tunniga, aga kindluse mõttes võiksid selle siiski terveks ööks külmikusse jätta.

Kui soovid, võid koogile peale teha toorjuustu- või šokolaadikatte. Tuhksuhkruga katta ei soovita, see imbub koogi sisse

Lõika lahti ja naudi!