Hommikusöögist kipub vahetevahel pisut putru üle jääma. Need jäägid tasub külmkappi karbi sisse kokku koguda ja sellega nädala lõpus üks pudrusai kerkima panna. Või miks mitte ka väikseid kukleid või kuklisaia küpsetada.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kõrvitsasai
Autor: Lia Virkus

Imehea ka ainult võiga, aga samuti sobib juustu ja moosiga!

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Ahjuplaadisai õuntega
Autor: Lia Virkus

Küpseta saia nädalavahetuse hiliseks hommiku­söögiks. Lõika küpsenud saiaruudud pooleks, nagu saab teha Rukkipala viiludega, ja söö ahjusoojalt võiga. Jahtunult mahuvad saiapalad kenasti rösterisse ja on parimad soojalt koos juustuga.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Õunase sisuga nisuleib
Autor: Rita Osa

Hiigelsuur krõbe-krõbeda kooriku ja pehme, kergelt õunase sisuga ­nisuleib. Söö niisama, tee moosisaia või võikusid, nosi supi või pajaroa kõrvale.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kapsaleib
Autor: Rita Osa

Gluteenivaba kapsaleiba on hea küpsetada keeksivormis. Söö soojalt! Järgmisel päeval killu võiga pannil praetult on allesjäänud viilud jälle head — pane veel hapukooretutski peale, kui tahad.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Tatraleib
Autor: Mari-Liis Ilover

Naturaalselt hapendatud tatraleib valmib vähestest ainetest ja väga lihtsalt. Tarvis ei ole ühtegi kergitusainet! Selle maitsva leiva tegemine vajab vaid aega, kuid seda ei pea tema kõrval veetma. Valmis tatraleiba hoia toatemperatuuril rätiku all. Saad mitu päeva viile lõigata ja enne söömist need röstris soojaks lasta. Siinse leiva lisandid on seemned, aga võid lisada ka muud meelepärast — päikesekuivatatud tomateid, kuivatatud ürte (näiteks tüümiani), pähkleid või hakitud kuivatatud puuvilju. Võid aga jätta ka lisandid üldse ära ja küpsetada naturaalset leiba.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Jõululeib
Autor: Lia Virkus

Mõnusalt magusa mekiga jõululeib on ahjusoojalt koos võiga suurepärane. Säilib mitu päeva mahlase ja maitsvana. Seda lihtsalt peab proovima!

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Suhkruvaba rukkileib
Autor: Lia Virkus

Lihtsalt valmistatav suhkruvaba rukkileib, mille magusus tuleb mustadest ploomidest. Sega vaid ained kokku ja tõsta ahju küpsema. Maitseb kõige paremini imeõhukeste viiludena.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kaera-odrakarask
Autor: Paula Särekanno

Tavalise musta leiva maitsvam ja põnevam asemik. Proovi järele ja üllatud, kui lihtne karaskitegemine on!

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Karask pihlakatega
Autor: Tuuli Mathisen

Karask on kui laisa inimese leib, mis valmib kiiresti ja ­nõuab vaid lihtsaid koostisosi. Kui tavapärane karask on valmistatud odrajahuga, siis proovi ka toortatrajahust karaskit koos pihlakatest “rosinatega”.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Banaanileib
Autor: Hele-Mai Alamaa

Pühapäevane banaanileib, hästi magus ja rikkalik.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Banaani-šokolaadileib
Autor: Lia Virkus

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid