Hommikusöögist kipub vahetevahel pisut putru üle jääma. Need jäägid tasub külmkappi karbi sisse kokku koguda ja sellega nädala lõpus üks pudrusai kerkima panna. Või miks mitte ka väikseid kukleid või kuklisaia küpsetada.

Pudrusai

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kõrvitsasai

Imehea ka ainult võiga, aga samuti sobib juustu ja moosiga!

Kõrvitsaleib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Ahjuplaadisai õuntega

Küpseta saia nädalavahetuse hiliseks hommiku­söögiks. Lõika küpsenud saiaruudud pooleks, nagu saab teha Rukkipala viiludega, ja söö ahjusoojalt võiga. Jahtunult mahuvad saiapalad kenasti rösterisse ja on parimad soojalt koos juustuga.

Ahjuplaadisai õuntega

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Õunase sisuga nisuleib

Hiigelsuur krõbe-krõbeda kooriku ja pehme, kergelt õunase sisuga ­nisuleib. Söö niisama, tee moosisaia või võikusid, nosi supi või pajaroa kõrvale.

Õunase sisuga nisuleib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kapsaleib

Gluteenivaba kapsaleiba on hea küpsetada keeksivormis. Söö soojalt! Järgmisel päeval killu võiga pannil praetult on allesjäänud viilud jälle head — pane veel hapukooretutski peale, kui tahad.

Kapsaleib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Tatraleib

Naturaalselt hapendatud tatraleib valmib vähestest ainetest ja väga lihtsalt. Tarvis ei ole ühtegi kergitusainet! Selle maitsva leiva tegemine vajab vaid aega, kuid seda ei pea tema kõrval veetma. Valmis tatraleiba hoia toatemperatuuril rätiku all. Saad mitu päeva viile lõigata ja enne söömist need röstris soojaks lasta. Siinse leiva lisandid on seemned, aga võid lisada ka muud meelepärast — päikesekuivatatud tomateid, kuivatatud ürte (näiteks tüümiani), pähkleid või hakitud kuivatatud puuvilju. Võid aga jätta ka lisandid üldse ära ja küpsetada naturaalset leiba.

Tatraleib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Jõululeib

Mõnusalt magusa mekiga jõululeib on ahjusoojalt koos võiga suurepärane. Säilib mitu päeva mahlase ja maitsvana. Seda lihtsalt peab proovima!

Jõulueib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Suhkruvaba rukkileib

Lihtsalt valmistatav suhkruvaba rukkileib, mille magusus tuleb mustadest ploomidest. Sega vaid ained kokku ja tõsta ahju küpsema. Maitseb kõige paremini imeõhukeste viiludena.

Suhkruvaba rukkileib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kaera-odrakarask

Tavalise musta leiva maitsvam ja põnevam asemik. Proovi järele ja üllatud, kui lihtne karaskitegemine on!

Kaera-odrakarask

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Karask pihlakatega

Karask on kui laisa inimese leib, mis valmib kiiresti ja ­nõuab vaid lihtsaid koostisosi. Kui tavapärane karask on valmistatud odrajahuga, siis proovi ka toortatrajahust karaskit koos pihlakatest “rosinatega”.

Karask pihlakatega

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Banaanileib

Pühapäevane banaanileib, hästi magus ja rikkalik.

Banaanileib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Banaani-šokolaadileib

Banaani-šokolaadileib

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena