Õhtusöögi kiirabi | Kerge ja mahlane krevetisalat paprika ja tšilli-meekastmega
(1)Maitsepaindlikud krevetid tõmbavad ärksaid maitseid endasse kergesti. Tšilli, mesi ja tsitruselised moodustavad omaette kombo, millest iial ei tüdine. Kes tahab pauerit juurde, lisab küüslauku. Salat on hea nii soojalt kui külmalt.
Neljale T, K, G, M, L
1 apelsin
3 (erivärvilist) paprikat
2–3 sl oliiviõli
240 g sulatatud krevette (toored, puhastatud, sabaotsake küljes)
60 g rohelisi salatilehti (frillice, lehtsalat, Rooma salat vms)
1 sl (röstitud) seesamiseemneid
TŠILLI-MEEKASTE:
2 sl apelsinimahla
3 sl Sriracha kastet
2 sl mett
pipart, soola
1. Tõsta apelsin püsti enda ette suurele taldrikule, kuhu saab valguda lõikamisel tekkiv mahl. Lõika koor noaga piki viljaliha ära, nii et eemaldad ka valge kooreosa. Järele jääb täiesti koorevaba ümar tsitrusvili. Lõika kooritud apelsin risti õhukesteks seibideks.
2. Kastmeks vispelda kokku apelsinimahl, Sriracha kaste ja mesi. Maitsesta soola-pipraga. Jäta kaste ootele.
3. Puhasta paprikad seemnekodadest. Viiluta viljaliha ribadeks. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli. Prae paprikatükke vahepeal segades keskmisel kuumusel 20 minutit, kuni paprikad on küpsed, kuid mitte veel liiga pehmed. Maitsesta soola--pipraga.
4. Tõsta paprika salativaagnale või -kaussi. Vala pannile vajadusel õli ja prae seal kärmelt läbi krevetid, selleks kulub u 3 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta paprikale seltsi.
5. Rebi salatilehed väikesteks tükkideks. Lisa koos eelnevalt valmis lõigatud apelsiniviiludega salatile. Vala juurde kaste ja sega kõik kergelt läbi. Puista peale (röstitud) seesamiseemneid.