Blackout õhtusöögi kontseptsioon sündis 2014. aastal Kopenhaageni restoranis Amass, kus keset õhtusööki kadus elekter. Töö pidi aga jätkuma - ja õhtu veedeti küünlavalgust ja tulel küpsetatud toite nautides. Blackout formaat on nüüdseks levinud üle maailma ja osa ka kampaaniast tuletada meelde, kui palju toiduainetööstuses kulub elektrit toidu tootmisele, töötlemisele, säilitamisele, kuumutamisele ja jahutamisele

Toome välja mõned huvitavamad road, mis gurmaane ees ootavad. Näiteks on elamuses soolaseks Metskitse tartar hapendatud mustsõstardega ja magusaks Musta leedri posset õuna-kombucha kompotiga.

“Menüüd planeerides avastasin end mõttelt, kuivõrd elektrifitseeritud ja elektrist sõltuvad me köögielus oleme. Blenderid, induktsioon, külmikud jne. Unustusse on vajunud köögiviljad, mis pole kasvanud kasvuhoones lampide toel, lihunikud, kes töötlevad liha käsitsi, joogimeistrid, kes pudeldavad enda joogid oma rammu kasutades”, jagab oma mõtteid meie toidu hing on jätkusuutliku restorani eestkõneleja, Peeter Pihel.

Fotografiska jätkusuutlik mõtteviis rakendub kõiges mida teeme. Lehest juureni, ninast sabani. Fotografiska kasutab fotokunsti mõjujõudu, et kasvatada teadlikkust ja luua positiivseid mõjutusi ühiskonnas. Järgides meie visiooni inspireerida teadlikumat maailma, soovime suunata inimesi jätkusuutlikumatele toitumisharjumustele nii restoranis, kohvikus kui sündmuste cateringis.

Saa osa täielikust fotomaja elamusest osaledes ka Nick Brandti ja Arno Rafael Minkkinini tuuril, mis toimub enne õhtusööki algusega kell 18:00. Tuuri viib läbi tunnustatud Norra kuraator Ellen K Willas inglise keeles.

Blackout õhtusöögielamusel saab osaleda soetades pilet ette Fientast. Viimased piletid müügil Fientas.

Jaga
Kommentaarid