Miks munaroog maitseb kui tuim saepuru? Kolm suurimat viga, millega munatoidud tihtipeale ära rikutakse
(10)Kui muna üle küpsetada, saad tulemuseks üsna maitsetu saepurulaadse massi, mis tõesti eriti isuäratav ei ole. Selleks, et munast päriselt meeldiv elamus saada, tuleks seda küpsetada rahulikult ja tasakesi.

Muidugi on kõigil hommikuti kiire ja seetõttu on täitsa arusaadav, miks tekib soov muna kärmelt tulisele pannile lahti lüüa. Loogika ütleb, et mida kuumem pann, seda kiiremini toidu valmis saab, eks. Kindlasti saabki niimoodi muna ruttu läbi praadida, aga tulemus on kas keskpärane või siis pigem ikka täitsa halb.
Austraalia kuulus telekokk ja kokaraamatute autor Dan Churchill ütleb, et liiga kuum pann ongi peamiseks probleemiks. Muna saab kõige maitsvam, kui seda rahulikult keskmisel kuumusel küpsetada.
Pane pann sooja, mitte siis kõige kõrgemale temperatuurile, vaid keskmisele, ning klopi munad lahti. Kalla õli pannile, lisa munasegu. Ja jälgi kullipilguga, aga ära üle sega! Just üle segamine ongi tema sõnul see teine suur viga, sest nii ei saa muna küpseda mõnusalt kreemiseks ja pehmeks. Sega spaatliga ja kalluta panni edasi-tagasi nii, et toores muna valgub juba küpsenud osade peale. Ülesegamine tekitab igal juhul saepuru.
Ja nüüd kolmas hästi oluline nõks — munasegu tuleb pannilt ära võtta enne, kui see täiesti läbi küpsenud on. Hästi oluline on meeles pidada, et muna küpseb järelkuumuses veel edasi, seetõttu tuleb ta pannilt ära võtta üsna kärmelt, kui segu on veel kergelt alaküps. Siis küpseb kuum muna taldrikul või võileiva peal täpselt parajaks — pehmeks ja kreemjaks.
Maitsesta ja naudi tõeliselt maitsvat hommikueinet!