Lambahakklihapirukas flirdib Kreeka köögiga, ühendades kõik selle head maitsed: fetajuustu, oliivid, tomatid ja rosmariini. Kui speltajahu pole, kasuta tavalist nisujahu. Speltaga on aga palju tervislikum!

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Verivorstipirukas
Autor: Mari-Liis Ilover

Kuumalt on verivorstipirukas täiesti vastupandamatu! Kui aga seda siiski peaks järele jääma, saad jahtunud pirukast edukalt lõigata väikesed ruudukujulised tükid ja pakkuda neid suupistevaagnal koos teiste miniampsudega.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Itaaliapärane pitsapirukas
Autor: Lia Virkus

Väheke teistmoodi õhukesel pitsapõhjal küpsetis, kus itaaliapärane peekon pancetta hõrku maitseelamust lausa kaunistab!

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Koorene kana-porru-­seenepirukas
Autor: Rita Osa

Võiselt krõbedate lehttainaruutude all paksus koorekastmes olev ­tasakaalus maitsetega tagurpidi pirukas. Täidis on nii kreemjas, et taina rabedus saaks rikutud, kui pirukat õigetpidi teha. Kõrvale paku rohelist salatit. Vajad 1,5-liitrist kandilist või ümmargust ahjuvormi.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Mahlane plaadipirukas porgandi ja juustuga
Autor: Kadri Valsberg

Kui juba pirukat küpsetada, siis suurelt.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Tomatipirukas kitsejuustuga
Autor: Dagris Punder

Pärmi-lehttainapõhjal pirukas valmib kiiresti, kui tainas mõned tunnid enne küpsetamist sügavkülmast välja võtta. Et tainategu on juba meie eest ära tehtud, on pirukategu põhimõtteliselt ainult piruka kokkupanemise vaev.

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Lahtine suvikõrvitsapirukas kitsejuustuga
Autor: Britt Paju

Vaata retsepti Retseptiveebist!

Kräftskiva pirukas
Autor: Britt Paju

Traditsiooniline kräftskiva pirukas valmib Västerbottensosti juustust, mida rootslased palavalt armastavad. Seda leiab Eesti kauplustestki, aga võid selle asendada ka küpsema Cheddari või parmesaniga.

Vaata retsepti Retseptiveebist!