Lõhe-ceviche


Lihtne, ent imemaitsev retsept kiireks Tex Mex suupisteks kaheksale.

Koostisosad:

800 g lõhefileed nahata

4 spl laimimahla

2 tl Santa Maria soola

8 spl jalapeno kastet

2 tk avokaadot

Pool potti värsket koriandrit

1 pakk Santa Maria kergelt soolaga maitsestatud tortillakrõpse

Valmistamine:
Sega omavahel kõik ceviche koostisosad.
Lase segul u 30 minutit seista, kuni lõhe on “küps”.
Pane veidike cevichet igale tortillakrõpsule ja puista peale hakitud koriandrit.

Kui pole mõtteid, mida süüa teha…


See tunne, kus pole mõtteid, mida süüa teha, on vähestele võõras. Õnneks on veebiavarused täis põnevaid retsepte, mis varieeruvad lihtsatest einetest keerukate ja aeganõudvate roogadeni. Santa Maria kodulehel on retseptid jaotatud 6 kategooriasse nii erinevate köökide lõikes kui ka lihtsate argipäevaste või kergemate einete nautimiseks. Nii leiab endale sobiva toidu nii kiire ja lihtsa retsepti otsija kui kolmekäiguliseks õhtusöögiks inspiratsiooni koguja.

Peediorsoto



Restorani Kaks Kokka peakokk Aldur Soosalu retsept sobib hästi koduseks romantiliseks õhtuks.

Koostisosad:

100 g odrakruupi

400 g peeti

60 g sibulat

40 g sellerit

3 küünt küüslauku

0.65 l köögiviljapuljong

100 ml kuiva siidrit

100 ml taimset koort

maitsepärmi

Santa Maria kivisoola

Santa Maria Tellicherry musta pipart

Serveerimiseks: rukolat, metspähkleid, päevalilleseemneid

Valmistamine:
Pese odrakruubid jooksva külma veega läbi ja pane ohtra veega likku eelneval päeval. Ettevalmistusi tegema hakates kurnata vesi.
Toorest peeti kasutades pese peet ja küpseta fooliumis koos soola ja natukese õliga 180C juures u 1 h kuni peet on täiesti pehme. Jahutada, koorida ja lõigata väikesed kuubikud või jämeda riiviga riivida.
Koori sibul ja küüslauguküüned, pese varsseller. Haki kõik väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta puljong eraldi potis keemiseni ja keera tuli kinni.
Panni peal keskmisel kuumusel vähese õliga prae sibul ja küüslauk, mõne minuti pärast lisa varsseller. Prae vaikselt kuni köögiviljad muutuvad natukene kuldsemaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Lisa pannile odrakruubid ja kuumuta läbi. Vala peale siider ja küpseta kuni vedelik on aurustunud.
Nüüd osade kaupa hakka lisama puljongit ja küpsetada niimoodi umbes 30 minutit kuni kõik puljong kasutatud ja kruubid peaaegu valmis.
Lisa orsotole punane peet ja sega korralikult läbi. Maitsesta maitsepärmi, soola ja pipraga vastavalt vajadusele.
Viimasena lisa taimne koor, sega läbi ja kuumuta kuni orsoto on ilus koorene.
Serveerimisel lisa hulka värske pestud rukola. Peale puista röstitud pähklid ja seemned. Soovi korral ka maitsepärmi.
Magustoiduks sobib hästi Maru Metspalu chia puding kookospiima, rohelise pipra siirupi ja mango tükkidega.