Aasia on viimastel aastatel muutunud eestlastele järjest rohkem ja rohkem paeluvaks ning kindlasti mängib selles suurt rolli ka nende kohalik toidukultuur, mis küllaltki palju meie omast erineb. Pho Bar, olles Vietnami köögi uhke esindaja, suudab võtta lihtsad komponendid nagu riis, tofu ja kana ning luua lõputul hulgal põnevaid ja maitsvaid kombinatsioone. Seega on Vietnami köök suurepärane valik ka neile, kes eelistavad oma menüüs pigem taimseid variante.

Tšungel


Legend räägib, et kui tiiger elab džunglis, siis iga triip tema kehal märgib ühte head ja meeldejäävat toidukorda. Ka Balti jaama lähedale on justkui üleöö tekkinud metsik Tšungel, mille menüüst leiab niivõrd palju häid elamusi, et igaüks end triibuliseks võib süüa. Eriti tasub algust teha krõbeda pardi tacodega, kuid kui sinu sisemine tiiger eelistab lihavabalt oma triipe teenida, võid julgelt teha tutvust krõbeda baklažaani bureriga.

Brööder Kebab


Umbes kakskümmend kolm aastat tagasi oli Eesti kiir- ja tänavatoidu valdkond kui Metsik Lääs, kuid leidus üks perekond, kes otsustas tuua siia Maarjamaale rohkemat kui lihtsalt kastmerikas burger. Nad olid esimeste seas, kes hakkasid pakkuma tänavatoidu kroonijuveeli – kebabi. Täna on selle perekonna liikmed Alex ja Karl valmis Brööderiga vallutama Tallinna tänavatoidumaastikku ning kümnendite jooksul omandatud salaretseptid ja tehnikad jõuavad ka pealinnlaste maitsemeeli kõditama.

Bowl Keres


Mis on ühist Paul Keresel, ühel kuulsaimal eesti maletajal, ja väga heal söögikohal? Loomulikult oskus näha mitu käiku ette ja luua häid kombinatsioone, ükskõik siis, kas see toimub malelaual või toidukausis. Bowl Keres pakub sulle kausse, kus iga amps on osa suuremast teekonnast kerge ja tervisliku, kuid samas väga toitva kõhutäie suunas.

Friikabaar


Üldiselt mõeldakse friikatest kui kõrvalroast, sest kui burger on Batman, siis friikad on Robin, alati kaasas ja truu, kuid mitte peaesineja. Friikabaar aga tõestab, et friikad suudavad oma loyal sidekick’i rollist vägagi edukalt välja astuda ja pakkuda ka üksi uskumatuid maitseelamusi. Friikartulid valmistatakse ise, kasutades jahuseid Russet Burbank tüüpi kartuleid. Eriti põnevaks leiuks Friikabaari menüüs on aga kindlasti vegan kimchi friikad, mis tuleb esimesel võimalusel ära proovida.

Martinos Tacos


Martinos Tacos on tacode valmistamise peene kunsti lihvinud täiuslikkuseni ning ilmselt suudavad nad lisaks maitsvatele komponentidele oma tacodesse ka paraja portsu armastust rullida, mis on iga hea toidu salajaseks koostisosaks. Eriti mõnus on Martinos Tacos seltskondadele, sest neil on palju häid combosid, lõppude lõpuks ju rõõm heast toidust kasvab jagades.

Oats


Kaer on üks teraviljadest, mis on eestlase toidulaual olnud juba ammustest aegadest peale, kuid see ei tähenda, et kaer oleks igav. Oats (ehk Kaerarestoran) on võtnud selle igipõlise teravilja ning asunud demonstreerima, mida kõike põnevat ja maitsvat sellest teha saab ja millega kaer eriti hästi kokku sobib. Üheks nende leivanumbriks (kaeranumbriks) on kaerapuder seente, porru ja spinatiga, mis pakatab maitsest ja on väga tervislik.

Jaga
Kommentaarid