Selgub, et selline restoranide kombineerimine on mujal maailmas tegelikult väga levinud ja seda üsna heal põhjusel. Nimelt on võimalik pakkuda klientidele suuremat toiduvalikut nii, et toidu ega teeninduse kvaliteet selle arvelt ei kannata. Peab ju ka restoranimaailmas paika tõsiasi, et kui sa püüad pakkuda kõike, ei paku sa tegelikult mitte midagi.

Mujal maailmas on selliseid food court’e päris palju. Näiteks Inglismaal on selline koht nagu Boxpark ja seal on mindud lausa nii kaugele, et võib rääkida väikesest linnakust, mis koosneb transpordikonteineritesse tehtud erinevatest restoranidest ja igaüks saab seal ise ringi rännata ning avastada uusi ja põnevaid maitseelamusi.

Eestis on selline nähtus ehk natuke realiseerunud Balti jaama turuhoones, kus on ka mitmeid väiksemaid söögikohti ja neid ümbritsev territoorium on toidu nautimiseks vaba, kuid seal võib kiirel ajal muidugi ruumiga natuke kitsaks jääda. Siin on siiski mindud selle peale välja, et sa saad tulla kas sõbraga lõunale või siis seltskonnaga õhtust sööma, ruumi on palju, kuid sellegipoolest on atmosfäär äärmiselt õdus.

Muidugi annab kahe erineva köögi esindatus ühes restoranis ainulaadse võimaluse nende roogi kombineerida ning siin peaks ka väga erinevate toidueelistustega seltskonna soovid viimseni rahuldatud saama.

Henri ja Johanna lemmikuks kombinatsiooniks on Uulitsa kreveti-bao’d ja krõbeda pardiliha kauss. Pardikaussi tasub proovida juba ainuüksi sellepärast, et hea pardiliha on omaette rariteet, kuid tegelikult leidub ägedaid kombinatsioone, mida oma kausis proovida, lõputult. Kui tunned, et näiteks kanakauss riisiga hakkab igavaks muutuma, asenda riis kinoa või kuskussiga ja saad hoopis uue toidu. Kauss Poké on muide üks kohtadest, kust saab tellida ka sooje kausse.

Uulits omalt poolt teeb küll keelt alla viivaid burgerid, kuid nagu Mario ja Artur nendivad, ei meeldi neile ühte kohta tammuma jääda, vaid proovida alati uusi ja huvitavaid retsepte ja lahendusi. Just seepärast on hiljuti leidnud oma tee menüüsse vrapid, võileivad ja juba mainitud bao’d, mis ei jää maitse ega põnevuse poolest sugugi alla gurmeeburgeritele.

Isiklikult ei ole ma kunagi väga suur võileibade armastaja olnud ning kui Uulitsas käin, siis võtan ikka burgeri, kuid Mario ja Artur kinnitavad mulle, et vahepeal tasub oma mugavustsoonist väljuda ning nii ma siis proovingi nende uut silmatera, milleks on grillvõileib rebitud sealiha, karamellise sibula ja sriracha majoneesiga. Pärast säärase võileiva proovimist pole võimalik selle nime öelda nii, et suu ei hakkaks vett jooksma, kuid selles faktis võite kõik ise veenduda.

Juba esimene amps täidab terve suu mahlase ja rikkaliku maitsetormiga, kus vaheldumisi tõusevad esile Gouda juustu ja rebitud sealiha täidlaselt tugevad maitsed, mida pehmendab karamellise sibula leebe magusus. Salapärase lisavarjundi annab sellele veel kergelt äädikane kimchi. Oma osa mängib muidugi ka majonees, mis seob kõik need komponendid algusest lõpuni katkematusse maitseahelasse. Ka võileiva tekstuur on hästi mõnus, alustades grillitud saia krõbedast välisest kihist ja lõpetades rebitud sealiha hetkeks nätske, kuid kiirelt laiali laguneva sisuga. Ka siin mängib kergelt vetruv kimchi olulist rolli, lisades igasse ampsu veelgi rohkem mahlasust. Majoneesi mainides selgub muide, et Uulits on üks vähestest kohtadest (kui mitte ainus), kus igal hommikul majonees kohapeal valmis tehakse, seega on tegemist vägagi autentse käsitööga, mis iga korraga ainult paremaks läheb.

Nii Uulits kui ka Kauss Poké on tänavatoidu peene kunsti täiuseni lihvinud, olles tooraine kvaliteedi osas järeleandmatud ja toiduvalmistamise tehnikas esirinnas. Hommikul saabub tooraine ja päeva jooksul kasutatakse kõik ära. Johanna lisab sellele muiates märkuse, et hea avokaado on neil ehk kullastki kallim vara.

Seega astu ka sina läbi ja naudi üht mõnusat kombinatsiooni Kauss Poké ja Uulitsa suurepärastest hõrgutistest. Kui mingil põhjusel kohale tulla ei õnnestu, siis toovad kiired kullerid sulle maitsenaudingu koju või kontorisse kätte. Elu on ju liiga lühike, et endale nii häid toiduelamusi keelata.