Raamat, nagu nimigi ütleb, on fookusesse võtnud küpsetamata koogid, mis valmivad kõik keskmiselt 30 minutiga. Lisaks lihtsatele retseptidele on raamatu autor lahendanud paljude kokandushuviliste väljakutse — erineva suurusega koogivormid, mida on vaja olemasolevale koogivormile kohandada. “Raamatus on lisaks retseptidele ka koogivormide teisendustabel, mis aitab lihtsalt arvutada retsepti kogused nii, et need erinevate koogivormide suurustega sobiksid,” tõi Värk välja.

Eesti Kirjastuste Liidu esindaja Raili Mikk sõnas, et kokaraamatute valik on Eestis aastate jooksul väga mitmekesiseks muutunud. Konkurents tipptegijate vahel oli väga tihe ning võitja valimine polnud lihtne. “Žürii võttis hääletamisel arvesse mitmeid kriteeriumeid: retsepti selgus, valmistamise juhend kui ka raamatu visuaalne esitlus. Igast raamatust tehti läbi ka üks retsept ning Ragne raamatu puhul toimisid kõik elemendid kenasti kokku. Nii raamat kui retseptid esindasid lihtsust ja lihtsus võlub,” sõnas Mikk.

Aasta kokaraamatu võistluse eesmärgiks on tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust tarbijatele, samuti toetada eestikeelse kokandusalase kirjanduse ilmumist, arengut ning traditsiooni.

Parima kokaraamatu valis žürii, kuhu kuulusid Mart Anderson (kujundusgraafik, Tartu Kõrgema Kunstikooli kirjaõpetuse ja tüpograafia õppejõud), Diane Sarapuu-Kelder (Tallinna Teeninduskool, valdkonna õppejõud), Kristina Kandver (Tallinna Teeninduskool, õpilane), Kersti Sülla (Antalis AS, trükipaberite konsultant), Lauri Tomingas (peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige), Kristiina Karu (Rahva Raamat), Annika Pilt (Apollo Kauplused).