Toitumisnõustaja selgitab: miks tekib mõnikord pärast teraviljatoodete söömist kõhuvalu?
Kuna gluteenitalumatusest on palju juttu olnud, viskavad paljud inimesed teraviljatooted igaks juhuks menüüst välja ja teevad endale sellega karuteene, sest täisteraviljatooted on vitamiinide ja mineraalainete ning kiudainete sisalduse tõttu tervisele väga kasulikud. Toitumisnõustaja Kristin Salupuu räägib lahti, mis puhul siis on hirm gluteeni ees tõesti õigustatud ja millal on kõhuvalu puhul tegu tõepoolest täiesti asjatu kartusega, et see võiks olla teraviljast põhjustatud.
"Põhjused, miks inimesed gluteeni kardavad, on väga erinevad. Alustades sellest, et tsöliaakiat põdeva inimese jaoks võib gluteeni tarbimine tekitada väga palju erinevaid terviseprobleeme ja teadmine, et kellegi jaoks see nii ohtlik on, võib tõesti hirmutav olla. Tsöliaaka puhul tegemist on tõesti raske haigusega, mida õnneks esineb üliharva, vaid umbes 1% eestlastest, aga mida kiputakse endal ise liialt tihti ja täiesti alusetult diagnoosima."