28.03.2023, 09:30
Väga eriline! Huuli kirvendama panev, parfüümi meenutav ja hapukas Sichuani pipar lisab roogadele erilist särtsu
(7)- Värske kapsa vokiroog Sichuani pipraga
- Õhetavad kartuliribad
- Gong Bao kana
Kui oled kord elus Sichuani pipart proovida saanud, ei aja sa seda ühegi teise pipra ega muu vürtsiga segamini. Pigem igatsed hoopis õhetavat ja sooja tulist tundmust keelel uuesti kogeda.
Kuna pipra maitsest leiab ka hapukat alatooni, sobib Sichuani pipart lisada neisse toitudesse, mille maitset võiks hapuka lisandiga tuunida: alates mereandidest kuni kala ja rasvase lihani välja.
Süües ei tasu Sichuani pipart toidust välja nokkida, vaid võib rahulikult need terakesed ära krõmpsutada. Pärast õhetab suu mõnusalt ja mõnda aega on ka naljakas hambaarsti juurest tuleku tuim tunne suus.
Oled juba tellija?