10.09.2021, 16:41
Tippkokk Orm Oja eelistab toidu kõrvale üht kindlat jooki: see hoiab suu ja toidu maitsed nii puhtana, et ma tunnen palju paremini selle toidu kvaliteeti, mida söön
(1)Vanalinna restorani La Bottega peakokk ja äsja innovaatilise toiduteenuse Clean Kitchen tööle pannud Eesti tippkokk Orm Oja leiab, et põnevaima lahenduse annab alati see, kui sõpradega õhtust sööma istudes on laual paar erinevat pudelit, milles sees erinev jook. Et saaks katsetada mitut sobilikku maitseelamust toidu ja joogi kooslusest.

Heategevuslik õhtusöök „Lapsed söönuks”
Foto: Kiur Kaasik
"Kui tahan toidu juurde midagi kanget mekkida, siis ma ikka valin viina. Kõik muu kange jäägu ikka pigem digestiivi või aperitiivi tasemele. Samuti on ka kokteilid pigem mõeldud söögi ette või järele,” räägib Oja.Praegu on tema lemmikuks hoopis üks tavalisem jook, mis ei domineeri, vaid laseb justnimelt toidule keskenduda. Mis see on?