08.10.2022, 15:19
RETSEPTID | Kus on moosi koht? Koogi sees! Viis imelist küpsetist, mille täidiseks saad ära kasutada kõik riiulis seisvad moosid
Olid kord ajad, mil õhtusöögi magusaks lõpetuseks söödi alati viil saia omakeedetud moosiga.
FOTO:
Suhkrus keerutatud taevalikult pehmed ja vetruvad pontšikud keefiriga pärmitainast on sametise ploomikeedisetäidisega. Pallikesed on võitnud kõigi südamed, kes neid maitsnud.
Kui sul on külmikus purk omatehtud õunakeedist (antoonovka on parim!) ja pakk võid, kapis jahu ja pudruhelbeid ning pisut suhkrut-soola-kaneeli, siis saad ootamatult rünnanud magusaisu rahuldamiseks teha maailma kõige lihtsamat purukooki.
Pärast esimest mustasõstrakeedisega korpi ei suuda end kuidagi maha pidurdada. Pehme kardemonine sai, mille südamikuks paks, tervetest marjadest keedetud keedis - no on ikka õndsus!
Vanast heast klassikust moosirullbiskviidist saad kohupiima-kreemitutsude ja värskete vaarikate abil üles puhvida uhke kohvikukoogi.
Oled juba tellija?