Palusime Taivi saatesse, et ta aitaks huvitavate filmide seast välja valida just need, mis ühest või teisest valdkonnast lähtuvalt kellegi valikusse iseäranis sobida võiks.

Filmi “Teetormaja” (Roadrunner) peategelaseks on maailmakuulsus kokk Anthony Bourdain, kes oli lugematute toidusaadete ja kokaraamatute autor ning võitnud oma silmapaistva tegevuse eest rohkelt auhindu. Film, mis jälgib mehe teekonda kokandusmaailma superstaariks, on pälvinud nii kriitikutelt kui vaatajatelt seni väga positiivset tagasisidet.

Lisaks on filmiprogrammis dokumentaalid “Kohvikangelased” (Coffee Heroes) baristade maailmameistritiitli võitnud Agnieszka Rojewskast, “Arzak alates 1897” (Arzak sinze 1897) maailma ühest parimast restoranist “Arzak”, “Kirsivein” (Cherry Tale) taanlaste kirsiveini valmistamise teekonnast, “Ottolenghi ja Versailles koogid” (Ottolenghi and the Cakes of Versailles) tippkoka Yotam Ottolenghi projektist koos maailma parimate kondiitritega ja mitmed muud. Kokku saab nädala jooksul kinos vaadata kaheksat viimastel aastatel valminud linateost.

Üheks festivali missiooniks on harida inimesi, et nad austaksid rohkem köögipoolel olevaid inimesi. Taivil on siinkohal tuua ka värvikas näide, kuidas inimesed veel ei taju, kuidas toiduasutustesse suhtuda. “Näiteks üks klient tegi ühe suure restoraniketi kõikidesse restoranidesse üheks ja samaks päevaks ja kellaajaks broneeringu ning hiljem ei võtnud kõne vastu,” räägib Taivi ning lisab, et festivali üks eesmärkidest ongi avardada inimeste silmaringi ja näidata neile, milline töö ja vaev ja pingutus on restoranitoidu pakkumine.

Toidufilmide festival toimub 9.-15. septembrini kinos Sõprus, eriseansid leiavad Saaremaa Toidufestivali raames aset ka Kuressaare Thule Kinos.

Kuula saadet siit:

1x
00:00
">