Aedubade külmutamiseks tee nii:

1. Pese kaunad puhtaks ja lõika otsad küljest.

2. Kui soovid, lõika oakaunad väiksemateks tükkideks, aga selle etapi võid vabalt ka vahele jätta.

3. Blanšeeri ube 2-4 minutit (sõltuvalt ubade paksusest) soolases vees. Oad peaksid saama umbes 80% pehmeks, aga mitte täitsa valmis.

4. Tõsta oad kuumast veest jääkülma vette, et valmimisprotsessi peatada ja et ubadele jääks ilus roheline värv. Lase neil jäävees umbes 4 minutit jahtuda, seejärel tõsta need köögirätikule ja patsuta kuivaks.

5. Laota oad ühe õhukese kihina küpsetuspaberile ja pista külma. See meetod tagab, et oad ei külmu üheks suureks klimbiks kokku, kinnitab portaal Good Housekeeping. Juba külmunud oad võid panna karpidesse või kottidesse, pressi nii palju õhku vahelt välja kui saad ja pista kuni kaheksaks kuuks sügavkülma.