Ole targem! Üks suur viga, mida kodused grillijad liha marineerimisel teevad, rikub roa kindla peale ära
(4)Poes müüdavatel lihadel pole kodus marineeritud grill-liha vastu midagi panna! Ise marinaadi tehes saad alati palju parema ja naturaalsema tulemuse, nii et töö on kindla peale vaeva väärt. Kuid on üks levinud viga marinaadi ja küpsetusmeetodi valikul, mis kogu protsessile vee peale tõmbab ja unistuse pehmest ja mahlasest lihast hoobilt kustutab.
See, milline saab olema su marinaad, otsustab ära ka selle, millisel meetodil sa liha küpsetama peaks, õpetab Huffington Post. Kui valid marinaadi, milles peamine koostisosa on mesi või suhkur, tuleks liha ainult korraks kuumalt grillilt läbi lasta ja seejärel ahju valmis küpsema pista. Kui jätad mesise lihatüki tulisele grillile, pole lootustki liha pehmeks küpsetada, marinaad kärssab enne lihtsalt ära ja saad tulemuseks tüki sütt, mis on seest toores. Mee- või suhkrupõhise marinaadi grillimise puhul tuleks võimalikult palju marinaadi lihatüki pealt enne grillile asetamist maha kraapida.
Tegelikult on marinaadi eemaldamine enne grillima asumist peaaegu alati hea mõte. Õli, mis liha peale jääb, võib süttida, see aga on esiteks ohtlik ja teiseks jätab lihale pea alati ebameeldiva kõrvalmaitse juurde.
Vaata lisaks: Grill-liha marineerimise põhitõed ja soovitused ning lihtsate ja maitsvate marinaadide retseptid