1 liiter külma vett
5 supilusikatäit soola
5 supilusikatäit suhkrut
5 supilusikatäit äädikat

Hoida neid külmkapis 3-4 päeva ning seejärel vabastada kalad peast sisikonnast ja ka selgroost.

Saadud fileed asetada kihiti purki, kihtide vahele panna loorberilehte ja terapipart.

Purgi peale sutsu head õli, et õhk ei pääseks fileedele ligi.

Ja siis nautida, koduleiva, värske Peipsi sibula ja pisikese pitsiga.

Heade Peipsi Maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane on taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta püüginorm on täis saanud. Seega on Rääbisefestivalil veel selle aasta viimane võimalus värsket rääbist nautida.

Erinevaid retsepte ja rääbise valmistamise viise toovad teieni Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool peakokk Urpo Reinthal, kalakokad Silver Ulm ja Martin Laiapea, Grillikunstnik Hannes Loopere.

Kogu päeva jooksul muusikaline programm- Mustvee valla lauluansamblid, „Mehed Mandrilt“, „Lõõtsavägilased“ ja „Two tickets to Dublin“.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Kalanduse Teabekeskus kutsub kõiki suuri ja väikseid kalandushuvilisi Eesti vete uimelisi määrama ning kalade eluolust põnevaid seiku kuulama. Õpituba juhendab Anu Metsar. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Söömispidu toimub kell 10-17 ja päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome. Festivalipääse 3 €, lastele sissepääs tasuta. Festivalipääse sisaldab osavõttu kõikidest õpitubadest ja muusikalise programmi tasuta nautimist.

Loe rohkem SIIT!