Paprika kest pole enam nii krõmps, kui seda madalal temperatuuril hoiustada.
Hapukurk
Hapukurki pole vaja külmkappi panna, hoia ruumi kokku ja vii kurgipurk keldrisse või hoia toatemperatuuril.
Sibul
Sibul peab olema kuivas ja jahedas, külmkapis muutub sibul niiskuse tõttu pehmeks ja hakkab hallitama. Ära pane sibulat kunagi plastikkotti või kartulite lähedale.
Küüslauk
Sama lugu mis sibulaga. Külmkapis muutuvad küüslaugu krõmpsud küüned tekstuurilt kummiseks. Küüslauku peaks säilitama jahedas ja kuivas kohas.
Kartul
Kartulid säilivad kõige paremini kuivas kohas ja paberkotis. Liigne niiskus muudab kartuli tekstuuri sõmeraks.
Tomat
Hoia tomatit toatemperatuuril, nii kindlustad selle magususe ja mahlasuse.
Banaan
Banaan vajab küpsemiseks soojemat temperatuuri, seega külmkapp pole selle jaoks õige koht.
Tsitruselised
Hoia toatemperatuuril ja kui üks neist hallitab, viska see kiiresti ära, sest hallitus levib ühelt teisele väga kiiresti.
Arbuus ja melon
Kui arbuus ja melon on terved, tuleks neid mõlemaid hoida toatemperatuuril, et need saaks küpseda. Pärast lahtilõikamist hoiusta külmkapis.
Oliiviõli
Oliiviõli võiks olla varjulises kohas ja jahedas. Külmkapis muutub oliiviõli tahkeks.
Ketšup
Ketšup on nii happeline, mis tähendab, et seda ei pea külmkapis hoiustama. Pudel ketšupit säilib lahtiselt toatemperatuuril koguni kuu aega. Nii saad jälle külmkapis ruumi kokku hoida!
Sai ja leib
Kui röstid saia või leiba, võid neid külmikus hoida, kuid tea, et külmkapis muutuvad need kõvaks.
Baklažaan
Küpseta baklažaan kohe, kui selle koju tood. Külmkapp röövib selle maitse.
Allikas: Delish