Tee ise! Suvise õhtu hitt! Martha Stewarti õige coleslaw ei jäta kedagi külmaks
Coleslaw on ideaalne lisand grilli kõrvale või burgeri vahele. Kuidas seda õigesti teha?
Klassikalise coleslaw jaoks on tarvis kaht köögivilja: porgandit ja rohelist kapsapead. Poolita kapsapea ja lõika juurikas välja. Aseta kapsas sirge küljega lõikelauale ja viiluta terava noaga õhukeselt. Porgandid võid samamoodi noaga viilutada või kui see tundub tülikas, võib seda teha köögikombaini või riiviga.
Kaste
Coleslaw'd seob majoneesi-hapukoorekaste, millele võiks lisada törtsu õunaveiniäädikat ja sinepit. Sinepi võib valida vastavalt maitsele, Martha Stewart soovitab Dijoni sinepit. Viimaks lisa lahkelt suhkrut ja maitse järgi soola. Hapukoore asemel võib kasutada ka näiteks kreeka jogurtit.
Marinaad
Võta aega ja ära hakka salatit sööma kohe siis, kui oled selle kokku seganud. Imeline coleslaw võiks külmkapis vähemalt tund aega seista, et kastmest tulevad maitsed ka köögiviljadesse imbuksid ja need veidi pehmeneksid. Enne serveerimist maitse veel korra salatit, kas seda on vaja veel maitsestada, sest külm temperatuur võib maitset vähendada.
Tee salat enda omaks!
Kui oled klassikalise coleslaw tegemise käppa saanud, proovi seda teha näiteks punase kapsaga või lisa värsket kurki. Lisada võib erinevaid maitsetaimi, näiteks tilli. Riivitud sibul, ingver, õun ja kuivatatud marjad nagu näiteks jõhvikad, on samuti maitsvad lisandid. Kui väsid kooresest kastmest, proovi oliiviõlibaasil tehtud kastet.
Allikas: Martha Stewart