Mustikamuffinite retsept
Retsept: Kadri Valsberg
Mustikamuffinid maitsevad absoluutselt kõikidele lastele.
12 tk
330 g nisujahu
150 g suhkrut + 1,5 tl peale raputamiseks
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
250 ml petti
1 dl õli
2 muna
1,5 tl vanilliekstrakti
150 g mustikaid
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kuivained kokku. Vahusta muna, lisa õli, vanilliekstrakt ja pett. Lisa see kuivainetele ja sega ühtlaseks. Lisa mustikad. Täida 12 muffinivormi peaaegu ääreni tainaga ja puista peale suhkrut. Küpseta muffineid 20–25 minutit, kuni tainas on seest küps.
USAs kasutatakse muffinite kaunistamiseks tavaliselt võikreemi, meie aga soovitame kasutada hoopis toorjuustukreemi:
Vahusta 300 g toorjuustu 200 g suhkru ja apelsinikoorega kergelt läbi, lisa kohe vahukoor ja vahusta tugevaks vahuks. Jaga kausikestesse, lisa toiduvärvitilgad ja sega ühtlaseks, seejärel pista külmikusse. Ja siis tee nii, nagu siin videos.