Vaja läheb:

1 värske ja krõmps suvikõrvits
spagette
paar spl jahu
soola
oliiviõli
parmesani
basiilikulehti
pipart
serveerimiseks sidrunilõike

Valmistamine:

Lõika suvikõrvits õhukesteks ketasteks. Pane koos jahuga kaussi, lisa veidi soola ja sega, kuni kõik suvikõrvitsaviilud on kergelt jahuga kaetud.

Kuumuta pannil õli ja prae suvikõrvitsaviilud kuldseks ja krõbedaks (umbes 3-4 minutit). Tõsta need paberrätikuga kaetud restile ja puista pisut soola peale.

Samal ajal keeda teises potis spagetid al dente'ks. Kurna, aga jäta klaasitäis keeduvett alles. Pane spagetid potti tagasi, lisa riivitud parmesani (helde käega), basiilikulehed ja näpuotsatäis pipart. Hakka segama, aga mitte lusikaga, vaid potti või panni loksutades, samal ajal lisa vähehaaval pastakeeduvett (see teeb pasta mõnusalt kreemiseks).

Tõsta toit kaussidesse ja kaunista praetud suvikõrvitsaviilude ja sidrunilõikudega, soovi korral puista veel parmesani peale.