Kas teadsid, et algupärasel kujul jäeti sushirullis olev riis järele ning söömata? Põhjus seisnes selles, et vanasti oli riisi ülesandeks aidata kaasa kala käärimisprotsessile. Riis ise omandas selle ajal hapuka maitse, mis paraku toonaseid sushisööjaid ei erutanud. Tänapäeval on aga äädikaga immutatud riis sama tähtis komponent nagu kala ning MySushi restoranid võimaldavad meil nautida seda põneva ajalooga rooga äärmiselt lihtsal ja käepärasel viisil.

Ei tule rännata üle ookeani, et saada osa kuumadest Mehhiko maitsetest, neid leidub siin samas Tallinnas. Cantina Carramba on äärmiselt põnev restoran ka seetõttu, et see on tegutsenud juba aastast 1997. mis on Eesti kontekstis lausa igavik. See aga on märk sellest, et eestlaste armastus teravate ja kõhtu täitvate Mehhiko toitude vastu pole kuhugi kadumas. Kes tahab aga oma teravate toitude armastuse proovile panna, siis menüüs on kenasti punaste pipardega märgitud, kas suus on oodata kerget kipitust või tõelist tuletormi.

Peatus pole mitte ainult koht inimestele, kus hetkeks kiirete toimetuste vahel väike paus teha. Ka aeg ise käib siin peatumas, ning kui aeg peatub, alles siis saab momenti tõeliselt nautida. Ja nautida on Peatuse Pizza palju, sest kindlasti ei ole tegemist lihtsalt pitsarestoraniga. Loomulikult leiab valikust mõned klassikalisemad variandid, kuid omaette tähelepanu väärivad kindlasti kõrvitsakastmega Mrs Pumpkin ja isetehtud ürdipesto ning küüslaugukrevettidega Shrimpy.

Raameni puhul on tegemist toiduga, mida võib võrrelda harmoonilise muusikapalaga - iga pisike detail peab mängima oma osa just õigel hetkel ja viisil, et kokku tuleks tõeliselt hea kogemus. Juba raamenis kasutatava puljongi valmistamine on omaette teadus (ja võib kesta päevi), kuid Kanuti Fusion Kitchen on uhkelt võtnud enda kanda missiooni, milleks on muuta tõeliselt hea ning autentne raamen kõigile mugavalt kättesaadavaks. Loomulikult eksisteerivad variandid nii lihasõpradele kui taimsete versioonide armastajatele.

Isegi oma rännakutel Imedemaal ei kohanud Alice midagi nii muinasjutulist, kui seda on Glasuur Stuudio koogid ja küpsetised. Ekleerid passioniga, napoolenikook võikreemiga (või võikreemiga JA keedukreemiga), või koheva ning õhulise vahukoorekreemiga pavlova - vali oma unistus ning lase unenäolisel maitsel ja tekstuuril pühkida enda peast kõik igapäevased mured ning hingest hiliskevadine väsimus. Jääb üle ainult imestada, kuidas Glasuur Stuudio pildid auklikud pole, sest neid süüakse silmadega ilmselt iga päev tundide viisi.