Paksu põhjaga Tefali Unlimited pann on kirjade järgi kuus korda vastupidavam kui teised sama tootja pannid, samuti lubab titaankate pannil toitu valmistades kasutada metallist labidaid ja tange. Loomulikult ei tähenda see seda, et pannil võiks noaga lõigata või meelega panni kahjustada. Tootja lisab, et panni saab enne vigastuste ilmnemist ka pesta kuni 100 000 korda. Tuuli soovitab aga Tefali panne mitte kunagi pesta pesumasinas.

Toiduajakirjanik Tuuli Mathisen.

„Selleks ei ole tegelikult mitte mingit vajadust, sest non-stick katte puhastamiseks piisab vaid kuumast veest ja puhtast lapist. Nii säilib ka pann pikemalt tervena. Üldiselt võiks iga kahe-kolme aasta tagant oma kodused pannid üle vaadata, nende korrasolekut kontrollida. Eks kõik, mida kasutatakse, ka kulub. Tefali panni puhul on ka see oluline, et titaankate ei kooru ja valmistatud on kogu pann materjalidest, mis ei ole otseselt inimesele kahjulikud, toiduga ei sööda sisse ka osa pannist,” selgitab Mathisen.

Tuuli lükkab ümber ka selle arusaama, et praetud toit on kurjast või ebatervislik – küsimus on alati, mida, kuidas, mis temperatuuril ja millise õliga praetakse. Toiduajakirjanik soovitab Tefali panni ostmise järel katsetada kohe ühte tema lemmikretsepti.

„Ülilihtne, kuid uskumatult maitsev: ostke poest värske, selleaastane kapsapea, selline keskmise suurusega. Lõigake sektoriteks nii, et kapsavars hoiab sektorit koos. Nüüd praadige need sektorid võis kergelt kuldseks. Maitsestage soolahelveste ja pipraga ning serveerige koos grill-lihaga, hommikuse muna juurde või sööge ilma lisandita. Uskumatult kerge ja mõnus,” selgitab Mathisen.

Kuula pikemalt kahe toiduajakirjaniku – Martin Hansoni ja Tuuli Mathiseni pannivestlust juba uuest „Toidujuttude” salvestusest:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid