Kogus: 2–3 sööjale

250 g fettuccine või linguine pastat
3–4 viilu peekonit, tükeldatuna
4 küüslauguküünt, hakituna
3 dl puljongit
5 dl köögikoort
150 g Džiugase juustu, riivituna (vali vastavalt soovile kas tugevama või mahedama maitsega juustusort)
Soola ja pipart
Värsket hakitud peterselli

Tõsta paksema põhjaga poti põhja või kõrgete äärtega pannile tükeldatud peekon ja lase peekonist rasv välja sulada. Võid pastakastme ka ilma peekonita teha, sel juhul lisa pannile 30 g võid. Tõsta pannile hakitud küüslauk ja kuumuta läbi, kuid ära pruunista. Kalla juurde puljong ja koor ning lisa siis potti või pannile ka pasta. Maitesta poti- või pannitäis soola ja pipraga. Lase keema tõusta, suru pasta kastme sisse ja keeda pastat kastmes, kuni see on soovitud pehmusega. Koorese kastme sees võib pasta pehmenemise aeg olla pikem kui vees keetes. Sega juurde riivitud juust, kuid jäta veidi juustu ka peale puistamiseks. Lisa pastale ka hakitud värsket peterselli. Puista peale riivitud juustu ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.