Siit leiad kohe eriti põnevaid rabarberimagustoite: Kirgi kütab rabarber. Proovi rabarberivahtu, mis on õrn ja parasjagu ­hapukas dessert, eriti hää tugevama ­söömaaja kergeks lõpetuseks. Mureda põhja ja apelsinise noodiga rabarberililled on uskumatult maitsvad. Ahjus mooritud ­idamaine ­rabarberikompott on tervislik, karge ja kergelt vürtsine ­dessert. Kui paned vähem mett ja ­rohkem soola, saad hoopis soolase toidu kõrvase. Rabarberi-pekanipähklistruudel crème anglaise’ga Kui näed selle pisukese vaeva, et teed struudli­taina nii, nagu peab, siis võid vabalt ka vanillikastet tema uhkema nimega kutsuda. Magushapu rabarberi-semifreddo ehk pooljäätis valmib ilma masinata, aga maitseb ikka kui paradiisis, lisandiks suhkrustatud ingver ja besee.

Lihtsalt valmiv RABARBERIKRÕBEDIK on hapukasmagus rabarberimaius, mida katab võine, magus ja krõbe puru! Maitseb võrratult!

Või proovi hoopis rabarberikompotti ja mandlipuruga kooki, mis toovad naeratuse näole!

Midagi kergemat ka: hapumagus ja kreemine rabarberiga panna cotta maitseb nagu kevad.

Ja ka muffinis, roosamannas ning tiramisus maitseb rabarber täitsa taevalikult kohe!

Kui ilmad ükskord soojaks lähevad, pakub jahutust rabarberi-vanillilimonaad! Ja mõnusa suveõhtu lõpetuseks väike rabarberinaps ikka ka!

Või siis pane rabarber purki: Rabarberihoidised, milles rohkelt maitset, värvi ja lõhna: moos, džemm, mahl ning siirup Kui hoidistamise tippajaks on pigem suve teine pool, siis juunis käärivad käised üles need, kes rabarberi rõõmusroosat hapukust ka talveks tahavad kinni püüda. Kõledal novembriõhtul rabarberimoosiga röstsaia nosida on omaette rõõm ja siirupiga saab hiljem ette võtta lausa imetegusid.

Ja kui magusast täitsa villand saanud on, võta ette rabarberi 4 kelmikat randevuud – marinaadi, siirupi, kimchi ja moosiga. Rabarberi-kimchi ­karulauguga sobib süüa otse purgist või pista omletile, burksi vahele, praeriisi hulka! Marineeritud rabarber passib hästi grillitud sea- või ­lambalihaga, rasvase kalaga, pasteediga, lihalõikude ja ­juustudega! Moosi sisse pista chia-seemneid ja siirupiga saad maitsestada jäätist või jogurtit või teha sellest limonaadi.